16/04/2024

Διαιτητές MMA VS Διαιτητές Boxing: Πόσα χρήματα παίρνουν

Ισραηλινό Μέσο φιλοξενεί μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη του θρυλικού διαιτητή John McCarthy ο οποίος απαντάει στο ερώτημα για το πόσα χρήματα παίρνουν οι διαιτητές των ΜΜΑ (σ.σ. κυρίως στο UFC) και πόσα οι διαιτητές που… τρέχουν ένα παιχνίδι τίτλου στην επαγγελματική πυγμαχία. 

Ο δημοσιογράφος ξεκινάει την κουβέντα περί οικονομικών με την εξής ερώτηση: «Πολλά ακούγονται για πληρωμές των αθλητών στο UFC, οι διαιτητές άραγε τι πληρωμές έχουν;»

«Απαίσιες» απάντησε ο «Big John» σε σύγκριση με αυτές που κάνουν οι διαιτητές στα πυγμαχικά παιχνίδια. Ειδικά όταν ο αγώνας είναι για ζώνη (σ.σ. επαγγελματικής πυγμαχίας), τα χρήματα ανεβαίνουν κατακόρυφα λέει ο θηριώδης διαιτητής.

Αποκάλυψε επίσης πως όλοι οι διαιτητές των ΜΜΑ κάνουν και δεύτερες δουλειές. Αυτός για παράδειγμα εργάζεται και στην αστυνομία του Λος Άντζελες.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι τις πληρωμές τις κάνουν τα promotion μέσω των επιτροπών ανά πολιτεία, εξηγεί ο McCarthy.

Οι διαιτητές της πυγμαχίας παίρνουν κατά μέσο όρο 2.000 δολάρια. Για τον Kenny Bayless ας πούμε πόσα ήταν τα χρήματα για το Mayweather – Pacquiao;

Περίπου 25.000 δολάρια λέει ο McCarthy ενώ για το Pacquiao – Vargas που «βούλιαξε» στα PPV’s ο συγκεκριμένος ρέφερι έγινε πλουσιότερος κατά 5.000 δολάρια.

Το κυριότερο πρόβλημα αυτής της διαφοράς μεταξύ ΜΜΑ και πυγμαχίας εξηγεί ο John πως είναι η έλλειψη ένα είδος συνδικάτου διαιτητών που θα επιβάλει κυρώσεις στους διοργανωτές.

Για το πρώτο σόου στο FOX που ήταν αγώνας τίτλου μεταξύ των Velasquez  – JDS ο διαιτητής αποκάλυψε ότι πήρε 700 δολάρια, ενώ για το McGregor – Alvarez στη Νέα Υόρκη που θα αποφέρει τεράστια κέρδη στον οργανισμό και τους αθλητές ο «Big John» θα πάρει 1.500 δολάρια.