26/04/2024

Δεν την χωράει ο πλανήτης…

Γράφει ο Κίμωνας Οζζ.

Μία σπουδαία αθλήτρια και συνάμα μία πραγματική σταρ… Η Ronda Rousey απέδειξε προχθές τα ξημερώματα, γιατί γίνεται τόσος ντόρος γύρω από τ’ όνομα της… Αφού άκουσε τα εξ’ αμάξης από την Miesha Tate πριν τον αγώνα τους( θα την δείρει και πως  έχει πολλές αδυναμίες  στο παιχνίδι της), σε δύο γύρους και κάτι, δεν φάνηκαν ποτέ.

Πλέον θεωρείται κατόρθωμα για μία αθλήτρια να αντέξει πάνω από γύρο και η Miesha τα κατάφερε. Μέχρι εκεί φτάνει το… ταβάνι της και μπορεί να πανηγυρίζει. Στο παιχνίδι όμως δεν κατάφερε ούτε καν να την απειλήσει. Όσες φορές την πήγε στο έδαφος, βρέθηκε σε μειονεκτική θέση, ενώ όσοι ισχυρίζονται πως η Ronda δεν μπορεί στην όρθια μάχη, η αντίπαλος της έδειχνε μαθητούδι. Ούτε συνδυασμούς, ούτε τίποτα… Ένα, με το ζόρι δύο χτυπήματα και ξανά κάτω η Tate.

Όσο για το γιουχάρισματα , όπου η Ronda Rousey δεν έδειξε υποτίθεται τον απαιτούμενο σεβασμό, αυτόν θα πρέπει η Miesha Tate  να τον κερδίσει και δεν έκανε καμία προσπάθεια να το πετύχει.  Τέλος, όσον αφορά  την επόμενη αντίπαλο της, όταν την είδα είπα πως θα είναι το επόμενο θύμα της. Άραγε θα βρεθεί κάποια, έστω να την κοντράρει;