26/04/2024

Δεν θέλουμε το σαδιστικό UFC και την Ronda Rousey

Το MMA στην Αυστραλία έχει περάσει από διάφορα κύματα αφού, ενώ το άθλημα γενικά είναι νόμιμο σε όλη την χώρα, η χρήση του κλουβιού έχει απαγορευτεί σε κάποιες περιοχές, ενώ συχνά πυκνά, διάφορες σημαντικές και μη προσωπικότητες εκφράζουν την αντίθεση τους στις ΜΜΑ διοργανώσεις.

Ένα νέο παράδειγμα τέτοια υπερβολικής και βουτηγμένης στην άγνοια αντίδρασης είχαμε από την Herald Sun της Μελβούρνης και την δημοσιογράφο Susie O’Brien, η οποία με αφορμή μια φήμη που άκουσε ότι η επιστροφή της Ronda Rousey μπορεί να γίνει στην Αυστραλία, εξαπέλυσε έναν πραγματικό λίβελο προς το UFC  και την πρώην πρωταθλήτρια. Δυστυχώς όλο το άρθρο απαιτεί συνδρομή για να το διαβάσουμε όμως κάποια αποκόμματα δείχνουν το ύφος του.

» Ronda, δεν θέλουμε να σπρώξουμε τους ανθρώπους να πληρώσουν καλά λεφτά για να σε δουν να τρως το ξύλο της χρονιάς σου ή να κάνεις το ίδιο στην αντίπαλο σου. Ο συνάδελφος του Ron Reed που πήγε στην περυσινή μάχη Holm vs Rousey, είπε πως το κοινό φώναζε πράγματα όπως «κόψτης το κεφάλι» και «θέλω να δω αίμỨ. Δεν νομίζω ότι το UFC είναι διασκέδαση και δεν θα έπρεπε να εμφανίζεται ως τέτοιο σε καμία πόλη της Αυστραλίας. Δεν είναι τίποτε άλλο από μια σαδιστική ηδονοβλεψία που τρέφετε από τον τραυματισμό των άλλων. Αυτό δεν είναι άθλημα. Είναι αιματοκύλισμα που θεοποιεί την βία.»

Κάπως σαν τα δελτία των ειδήσεων δηλαδή ή την κάθε δεύτερη ταινία στο σινεμά.