29/03/2024

Δέκα μέρες για το Hunt vs Werdum! (BINTEO)

Σίγουρα κανείς δεν χάρηκε με τον τραυματισμό του Heavyweight πρωταθλητή  που τον έβγαλε εκτός της μάχης τίτλου με τον Fabricio Werdum , ειδικά αν σκεφτούμε ότι τα τελευταία 4 χρόνια τον έχουμε δει να παίζει ξανά και ξανά με δύο μόνο μαχητές, τον Bigfoot Silva και τον Junior Dos Santos. Όπως και να έχει όμως, η αλλαγή του με τον επικό από πολλές απόψεις Mark Hunt, σίγουρα μετρίασε την απογοήτευση. Ο Hunt είναι μια μοντέρνα cinderella story καθώς πριν από λίγα χρόνια ο Νεοζηλανδός ήταν στα αζήτητα και ενώ το UFC είχε το συμβόλαιό του, του ζήτησε να πάρει μπροστά όλα τα λεφτά και να τον κόψουν. Ο ίδιος αρνήθηκε καθώς ήθελε να αποδείξει στο οκτάγωνο ότι το έχει ακόμη και παρά την πρώτη ήττα κατάφερε να παίζει το επόμενο Σάββατο για την προσωρινή (interim) ζώνη του πρωταθλητή!

Άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο της μάχης είναι η σύγκρουση των δύο στυλ. Με μία πρώτη ματιά φαίνεται σαν την κλασσική μάχη grappler (ο Werdum είναι κορυφαίος BJJer) με Striker (o Hunt είναι πρωταθλητής του Κ-1)  όμως όποιος παρακολουθεί τον Βραζιλιάνο έχει σίγουρα προσέξει την αλματώδη βελτίωσή του στο Muay Thai δίπλα στον δάσκαλο Rafael Cordeiro. Δείτε και τους δύο ενάντια στον Nelson. Ο Hunt έγινε ο πρώτος που τον έβγαλε νοκ άουτ μετά από καιρό αλλά ήταν γενικά πιο ανοιχτός στην άμυνα μιας και το σαγόνι του είναι από γρανίτη. Από την άλλη ο Werdum παρέδωσε Muay Thai σεμινάριο ενάντια στον Αμερικάνο με γόνατα, λακτίσματα, γροθιές, απ’ όλα… με τον ίδιο τρόπο που έχασε ο Nelson και από τον Junior Dos Santos. Ποιός είναι ο τελευταίος άνθρωπος που κέρδισε τον Hunt; bingo!

Μπορεί τα MMA μαθηματικά αυτού του τύπου να μην είναι αξιόπιστα αλλά νομίζω πως όποιος θεωρεί ως μόνη διέξοδο για τη νίκη του Werdum το έδαφος μπορεί να μείνει έκπληκτος. Βέβαια, ο Hunt θέλει μόνο ένα χτύπημα για το ΚΟ οπότε…

http://www.youtube.com/watch?v=EAernFYCWIc