24/04/2024

Γράφει ιστορία ο Daniel Cormier!

Το MMA είναι από τα πλέον δημοφιλή μαχητικά αθλήματα παγκοσμίως με εκατομμύρια φίλους να νιώθουν την αδρεναλίνη να πιάνει κόκκινο με το κλείσιμο της πόρτας στο κλουβί. Ένταση, συνδυασμός πολεμικών τεχνών και αρκετή βία συνθέτουν ένα σκηνικό που δύσκολα θα αφήσει ασυγκίνητο το κοινό που θα παρακολουθήσει μία τέτοια αναμέτρηση. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα τα στοιχήματα σε διαδικτυακούς χώρους όπως το Betshop Casino φέρνουν ακόμα περισσότερους φίλους μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή τους περιμένοντας την έκβαση μίας τιτανομαχίας.


Ένα από τα ονόματα που φαίνεται να γράφει τη δική του ιστορία το διάστημα αυτό είναι ο Daniel Cormier! Πρόκειται για τον πρωταθλητή σε light heavyweight και heavyweight μετά την επικράτησή του επί του Stipe Miocic σε λιγότερο από έναν γύρο με Κ.Ο. Μάλιστα ο Cormier γράφει την δική του ιστορία στον χώρο του ΜΜΑ καθώς γίνεται ένας από τους λιγοστούς αθλητές που έχει καταφέρει όχι μόνο να στεφθεί πρωταθλητής σε δύο διαφορετικές κατηγορίες αλλά να κρατάει τη ζώνη του πρωταθλητή παράλληλα. Το UFC 226 αποτέλεσε πόλο έλξης για τους φίλους του ΜΜΑ και παράλληλα μοίρασε αρκετές χιλιάδες ευρώ στους μαχητές που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις του τουρνουά.

Μπορεί ο Daniel Cormier να έχει εξαγγείλει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση τον ερχόμενο Απρίλιο και σε ηλικία 40 χρονών, ωστόσο αυτό δεν του απαγορεύει να προγραμματίσει 2 ή ακόμα και 3 αγώνες μέχρι τότε. Ο πιθανότερος αντίπαλός του είναι ο Alexander Gustafsson σε μία άτυπη ρεβάνς από την περυσινή αναμέτρηση όπου με τη νίκη του ο Cormier αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής. Δεδομένου ότι ο μεγάλος αντίπαλος του D.C, ο Brock Lesnar δεν έχει ακόμα λύσει θέματα που τον εμπλέκουν με την USADA και το WWE, ο αγώνας αυτός αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η διαφημιστική καμπάνια σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός έχει ξεκινήσει ήδη. Οι άνθρωποι της UFC PROMOTION έχουν πολύ δουλειά μπροστά τους προκειμένου να προσελκύσουν χορηγικά πακέτα που θα απογειώσουν τα έσοδα του αγώνα και κατά συνέπεια τα έπαθλα των νικητών. Αν αναλογιστεί κανείς τα καταστροφικά αποτελέσματα της προηγούμενης αναμέτρησης των δύο μαχητών τότε μπορεί ο καθένας μας να καταλάβει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για αρνητικά αποτελέσματα. Τα μεγάλα ονόματα όπως ο Cormier, ο McGregor και άλλοι λείπουν από τον χώρο ή αναμένεται να σταματήσουν να αγωνίζονται και αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί καλός οιωνός για τους ειδικούς.

Μεγάλο βάρος στην προώθηση της αναμέτρησης έχει πέσει και από την πλευρά των στοιχηματικών εταιριών καθώς αρκετές είναι οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και διαθέτουν προς επιλογή μαχητικά αγωνίσματα. καθώς επίσης και άλλες κορυφαίες εταιρίες όπως η Stoiximan, η Novibet και η Interwetten διαθέτουν τέτοια στοιχήματα και μάλιστα σε άκρως δελεαστικές αποδόσεις. Χορηγικά πακέτα από αυτές τις εταιρίες αναμένουμε με σιγουριά να δούμε στην περίμετρο του κλουβιού επιβεβαιώνοντας την αύξηση της δημοτικότητας του συγκεκριμένου αθλήματος.

Αν όλα κυλίσουν ομαλά και ο Alexander Gustafsson ξεπεράσει χωρίς τραυματισμό το εμπόδιο του Volkan Oezdemir τον Αύγουστο, η μάχη του με τον Cormier θα αποτελέσει το μεγαλύτερο γεγονός για το φινάλε του 2018. Στο μεσοδιάστημα βέβαια αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση του Brock Lesnar, κάτι που θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το πρόγραμμα των αγώνων. Μέχρι τότε μπορείτε να παρακολουθείτε τις εξελίξεις μέσα από τις στοιχηματικές πλατφόρμες ή τα video που κυκλοφορούν κατά κόρον στα διαδικτυακά κανάλια.