24/04/2024

Γιατί δεν έπαιξε ποτέ στο UFC ο Kurt Angle…

Ο Kurt Angle, ολυμπιονίκης το 1996 στην πάλη και αργότερα θρυλική φυσιογνωμία του WWE προσέφερε την βοήθειά του στον Chris Weidman για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και το fightsports.gr θυμήθηκε γιατί ο Angle δεν έπαιξε ποτέ στο UFC.

Ήταν μετά την επιτυχία του 1996 όταν ο Angle είχε δύο προσφορές στα χέρια του. Η μία ήταν από το UFC που με το… ζόρι όπως λέει ο ίδιος πλήρωνε τα top ονόματά του και από την άλλη ήταν το WWE μία στρωμένη επιχείρηση που του προσέφερε ένα πολύ καλό συμβόλαιο για την εποχή εκείνη.

Ο Angle για βιοποριστικούς κυρίως λόγους επιλέγει το WWE και μετά το 2000 αρχίζει και μετανιώνει για την απόφασή του. Είπε συγκεκριμένα σε συνέντευξή του το 2011: «Μόλις αντιλήφθηκα την έξαρση δημοτικότητας του UFC μετάνιωσα που επέλεξα την επαγγελματική πάλη. Οι ΜΜΑ μου ταίριαζαν περισσότερο. Το 2003 αποφάσισα να κάνω το μεγάλο βήμα και να υπογράψω με το UFC, όμως ένας φοβερός τραυματισμός στο λαιμό με ανάγκασε να μείνω εκεί που είμαι και να μην εκπληρώσω την επιθυμία μου».  

Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως ο Angle προσπαθεί να στηρίξει τον Weidman ο οποίος έχει επίσης παλαιστικό παρελθόν και υποφέρει σχεδόν με το ίδιο πρόβλημα, στο λαιμό δηλαδή που είχε αφήσει αυτόν κάποτε εκτός UFC. Να σημειωθεί πως ο πρώην πρωταθλητής θα χειρουργηθεί σύντομα…

Συνωμοσία: Ταξιδευτής του χρόνου σε παιχνίδι του Tyson με… smartphone το 1995

Στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής ο Golovkin

Ονομαστός από την Σμύρνη, ο πρώτος Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας!