25/04/2024

Βραδιά ανατροπών στο UFC

Με τις ανατροπές και τις εκπλήξεις να διαδέχονται η μια την άλλη ολοκληρώθηκε το ντεμπούτο του UFC στο νέο μεγάλο αθλητικό κανάλι Fox Sports 1 σε μία όμορφη βραδιά και αγωνιστικά αλλά και από πλευράς παραγωγής και παρουσίασης.

Στο main event ο Chael Sonnen έκανε την έκπληξη κερδίζοντας με υποταγή (guillotine choke) τον Shogun Rua που αντί να βασιστεί στην όρθια μάχη, ρίσκαρε παίζοντας το παλαιστικό παιχνίδι του Sonnen. Φυσικά η έκπληξη δεν είχε να κάνει τόσο με το αποτέλεσμα, όσο με τον τρόπο που κέρδισε ο Αμερικάνος.

Αμέσως πριν ο Alistair Overeem απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι έχει βασικές ελλείψεις που του στερούν την δυνατότητα να διακριθεί στο UFC παρά τα υπόλοιπα χαρίσματα του. Απέναντι στον Browne μπήκε δυνατά, τον βρήκε με αλλεπάλληλα χτυπήματα, τον ξάπλωσε στο έδαφος με ένα τρομερό γόνατο όπου σχεδόν τον τελείωσε. Μόλις όμως σηκώθηκε ο Αμερικάνος ο Overeem είχε σκάσει για μία ακόμη φορά και δεν μπορούσε να αμυνθεί ούτε απέναντι σε ένα εμφανές και επαναλαμβανόμενο χτύπημα, όπως το front kick του Browne που τελικά τον έριξε στο έδαφος τελειόντας την μάχη. Δεύτερη σερί ήττα για τον «The Reem» που μπορεί να δει και την πόρτα της εξόδου.

Μεγάλη έκπληξη ήταν και η νίκη του Michael Johnson επί του πολύ καλού Joe Lauson, ενώ ο εντυπωσιακός στο TUF, Uriah Hall, απογοήτευσε ακόμη μία φορά και δύσκολα θα έχει μέλλον στο UFC.

Εντυπωσιακός ήταν και ο Matt Brown που επικράτησε πλήρως επί του πολύ έμπειρου Mike Pyle φτάνοντας τις 6 σερί νίκες.

Τέλος ο πολυ διαφημιζόμενος Conor Mcgregor κέρδισε άντε τον πολύ σκληρό Holloway δείχνοντας αυτή τη φορά και τις ικανότητες του στο grappling αφού ένας φόβος για τραυματισμό στον πρώτο γύρο τον ανάγκασε να αποφύγει τα χτυπήματα. Παρά το εντυπωσιακό του στυλ, είναι ένας μαχητής που ρισκάρει κρατώνοντας τα χέρια του χαμηλα και μπορεί ο Holloway να μην έχει την δύναμη για να τον προβληματίσει, στο υψηλότερο επίπεδο είναι αρκετοί που μπορεί να τον τιμωρήσουν.

Όλα τα αποτελέσματα του UFC Fight Night 26:
Ο Chael Sonnen κέρδισε τον Mauricio Rua με υποταγή στο 4:47 του πρώτου γύρου.
Ο Travis Browne κέρδισε τον Alistair Overeem με νοκ άουτ στο 4:08 του πρώτου γύρου.
Ο Urijah Faber κέρδισε τον Yuri Alcantara με ομόφωνη απόφαση των κριτών
Ο Matt Brown κέρδισε τον Mike Pyle με νοκ άουτ στο 0:29 του πρώτου γύρου.
Ο John Howard κέρδισε τον Uriah Hall με πλειοψηφική απόφαση των κριτών
Ο Michael Johnson κέρδισε τον Joe Lauzon με ομόφωνη απόφαση των κριτών
Ο Michael McDonald κέρδισε τον Brad Pickett με υποταγή στο 3:43 του δεύτερου γύρου.
O Conor McGregor κέρδισε τον Max Holloway με ομόφωνη απόφαση των κριτών
Ο Steven Siler κέρδισε τον Mike Brown με νοκ άουτ στο 0:50 του πρώτου γύρου.
O Diego Brandao κέρδισε τον Daniel Pineda με ομόφωνη απόφαση
Ο Manny Gamburyan κέρδισε τον Cole Miller  με ομόφωνη απόφαση των κριτών
O Ovince St. Preux κέρδισε τον Cody Donovan με νοκ άουτ στο 2:07 του πρώτου γύρου.
Ο James Vick κέρδισε τον Ramsey Nijem με υποταγή στο 0:58 του πρώτου γύρου.