19/04/2024

Αυτό το Σάββατο ο Cro Cop επιστρέφει στο UFC!

Την επιστροφή του στο οκτάγωνο που τόσο τον πλήγωσε και μάλιστα σε μια ρεβάνς κόντρα στον άνθρωπο που έβαλέ φρένο στην καριέρα του, θα πραγματοποιήσει ο Mirco «Cro Cop» Filipovic αυτό το Σάββατο στο UFC της Πολωνίας κόντρα στον Gabriel Gonzaga.

Όταν ο Κροάτης πήγε στο UFC από το PRIDE με φρέσκια την κατάκτηση του Openweight τουρνουά της Ιαπωνικής διοργάνωσης, όλοι έβλεπαν στο πρόσωπό του τον επόμενο πρωταθλητή. Αφού πέτυχε μια έυκολη νίκη με ΤΚΟ επί του Eddie Sanchez, ο Cro Cop αντιμετώπισε στη δεύτερη μάχη του τον σκληρό Βραζιλιάνο Gabriel Gonzaga ο οποίος δεν φαινόταν ικανός να τον σταματήσει από τη νίκη και την εξασφάλιση της μάχης τίτλου κόντρα στον Randy Couture.

Στην πράξη τα πράγματα πήγαν πολύ διαφορετικά. Μόλις 10 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του 1ου γύρου ο Gonzaga σήκωσε το δεξί του πόδι και ξαπλωσε εντυπωσιακά τον Κροάτη με ένα High kick σαν τα δικά του σήματα κατατεθέν! Σαν να μην έφτανε αυτό, την ώρα που έπεφτε το πόδι του λύγισε αφύσικα στο γόνατο και τραυματίστηκε σοβαρά.

Τέσσερα χρόνια μετά θα αποχαιρετίσει το UFC με αρκετές σκληρές ήττες και καμία από τις δόξες του PRIDE. Για λίγα χρόνια θα κολλήσει τα τελευταία ένσημα παίζοντας είτε ΜΜΑ είτε Kickboxing με ανάμικτη και μάλλον αδιάφορη επιτυχία και ενώ όλοι περιμέναμε ότι θα αποσυρθεί, «έσκασε» η είδηση ότι επιστρέφει στο UFC για να πάρει ρεβάνς από τον Gonzaga και να ηγηθεί της πρώτης κάρτας της διοργάνψσης στην Πολωνία. Μια κάρτα που εκτός από αυτούς και το Jimi Manuwa vs. Jan Blachowicz δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και γι’ αυτό θα προβληθεί όλη μέσα από το fight pass.