25/04/2024

Αυτό το παιχνίδι μελετούν στο camp του McGregor για να κερδίσουν τον Khabib

Στο UFC 229 έγινε μία πολύ ενδιαφέρουσα μάχη αυτή του Khabib Nurmagomedov με τον Michael Johnson, στην οποία σύμφωνα με το camp του McGregor φάνηκαν οι αδυναμίες του Νταγκεστανού στην όρθια μάχη. 


Ο Johnson ήταν ένας πολύ έμπειρος αθλητής με καλές και κακές στιγμές στην καριέρα του. Νίκες με αθλητές όπως ο Poirier και ο Barboza και ήττες απέναντι σε Nate Diaz και  Gaethje. Ένας ισορροπημένος παίκτης και στην όρθια μάχη και στο έδαφος με 30 αγώνες στο ενεργητικό του.

Ο Khabib μπήκε μουδιασμένα με τον Johnson το πρώτο λεπτό να προσπαθεί να χτυπήσει τον αντίπαλο του και κάποιες φορές να τον αιφνιδιάζει. Όμως το game plan του Nταγκεστανού μοιάζει να μην έχει..τρύπες. Όταν τον πήγε στο έδαφος, κατάφερε τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα να τον χτυπάει ασταμάτητα. Ο γύρος ολοκληρώθηκε με τον Johnson εξουθενωμένο από το ξύλο.

Όταν ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος ήταν καρμπόν με τον πρώτο. Λίγο…striking και πάλι στο έδαφος με τον Khabib σε πλεονεκτική θέση να χτυπά ασταμάτητα τον αντίπαλο του. Οι δύο γύροι έφθειραν τον Johnson που μπήκε στον τρίτο γύρο και έγινε έρμαιο στις διαθέσεις του Eagle.  Ήταν θέμα χρόνου να έρθει η υποταγή με Kimura.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως ο Johnson άντεξε αρκετό ξύλο όμως το striking του από την στιγμή που δεν ήταν αποτελεσματικό σε σύντομο διάστημα, αποτέλεσε βαρίδι για την συνέχεια. Δείτε το βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=y99mVdUYoqg