29/03/2024

Αυτή θα είναι μάχη!

Προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για τον ορισμό της επόμενης αναμέτρησης του αιώνιου UFC Middleweight Champion, Anderson Silva, όπως και της… μεθεπόμενης.

Ο «Spider» είναι παγκόσμιος πρωταθλητής της συγκεκριμένης κατηγορίας από το 2006. Έκτοτε έχει υπερασπιστεί τον τίτλο… δέκα φορές, αλλά η «μηχανή» του UFC φροντίζει αναφορικά με την εύρεση νέων αντιπάλων. Στην προκειμένη, πάντως, ο Chris Weidman (9-0), ο οποίος προορίζεται για το επόμενο ματς τίτλου του Anderson Silva (33-4), δείχνει ικανός για την έκπληξη.

Το αρνητικό είναι πως ο 2-φορές All-American παλαιστής διανύει περίοδο αποθεραπείας, οπότε ο αγώνας για τον τίτλο Middleweight δεν μπορεί να οριστεί πριν από το καλοκαίρι. Πλέον διαρρέει πως η 6η Ιουλίου αποτελεί την πιθανότερη ημερομηνία αναφορικά με το «Silva vs Weidman».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του UFC, Dana White, επανέλαβε πως εγγυάται αγώνα ανάμεσα στον «Spider» και τον τωρινό Light Heavyweight Champion, Jon Jones (17-1). Ο «Bones», πάντως, έχει ματς εναντίον του Chael Sonnen (27-12-1) στο UFC 159 της 27ης Απριλίου, αλλά το αφεντικό του κορυφαίου promotion MMA της Γης τόνισε πως το πιθανό Champion vs Champion Match θα γίνει εντός του 2013. Δεν απέκλεισε, μάλιστα, την περίπτωση «σύγκρουσης» του 37χρονου Βραζιλιάνου με τον τωρινό Welterweight Champion, Georges St. Pierre (23-2), ο οποίος αντιμετωπίζει τον Nick Diaz (26-8) στο UFC 158 της 16ης Μαρτίου. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν υπάρχει κάτι δεδομένο.

Πηγή: Onsports.gr