19/04/2024

Αυτές είναι οι τέσσερις κορυφαίες γυναίκες στις MMA σήμερα

Το γυναικείο φύλλο στα μαχητικά αθλήματα έχουμε στηρίξει πολλές φορές μέσω του Fightsports.gr.


Μάλιστα στις MMA υπάρχουν αθλήτριες που πραγματικά είναι σε επίπεδο ανδρών.

Και φέτος όμως επικράτησαν οι παραδοσιακές δυνάμεις. Γυναίκες που είναι σε πρώτο πλάνο τα τελευταία δύο-τρία χρόνια και φαίνεται να ξεχωρίζουν στις κατηγορίες τους και να μην έχουν αντίπαλο.

Το UFC όμως πάντα βρίσκει τον τρόπο να ιντριγκάρει τον κόσμο αλλάζοντας πολλές φορές κατηγορίες στις αθλήτριες. Πάμε να δούμε τις τέσσερις κορυφαίες του είδους στην μετά-Rousey εποχή.

Amanda Nunes

To λιοντάρι από την Βραζιλία δεν είναι απλά η καλύτερη μαχήτρια της χρονιάς αλλά και όλων των εποχών. Η Amanda Nunes έκαψε καριέρες μέχρι να φτάσει στην κορυφή.

Rousey και Tate την βλέπουν στους εφιάλτες τους, ενώ το μεγάλο μπαμ έκανε με την Cris Cyborg αφού έγινε η μοναδική αθλήτρια που κατάφερε να σταματήσει το σερί της.

Αν υπάρχει κάτι άλλο για εκείνη; Προσωπικά δεν το βλέπουμε εκτός από την τίμια Valentina Shevchenko που της δίνει πάντα δύσκολες μάχες.

Rose Namajunas

Η Τhug Rose με το αγγελικό πρόσωπο είναι ένα πολύ επικίνδυνο κορίτσι. Ρωτήστε και την Joanna Jedrzejczyk την οποία έχει κερδίσει δύο φορές με κάτω τα χέρια.

Η Πολωνέζα πριν συναντήσει την Rose Namajunas έμοιαζε ανίκητη. Η Αμερικανίδα είχε τα πάνω της και τα κάτω της στο UFC. Ωστόσο σήμερα είναι η πληρέστερη αθλήτρια στο promotion.

Cris Cyborg

Η ήττα από την Amanda Nunes δεν σημαίνει τίποτα για εμάς. Αντιθέτως την Cris Cyborg την θεωρούμε μία από τις καλύτερες αθλήτριες όλων των εποχών. Το UFC διαχρονικά την σνόμπαρε και για να της δώσει ευκαιρίες πέρασε καιρός.

Η χαρά του Dana White όταν έχασε ήταν απερίγραπτη. Ποτέ δεν καταλάβαμε τον λόγο γιατί υπάρχει κόσμος που την μισεί. Ήταν για 13 χρόνια αήττητη και κάποια στιγμή στα 33 της βρέθηκε μία άλλη Βραζιλιάνα να πάρει τα σκήπτρα.

Valentina Shevchenko

Η συμπαθέστατη Valentina είναι πρωταθλήτρια στην flyweight και όποιες την έχουν κερδίσει, έχουν…στάξει. Η μία είναι η Amanda Nunes που πήγε να βρει τον μπελά της ειδικά στο δεύτερο παιχνίδι.

Κατά τα άλλα, ότι βρεθεί μπροστά της το πετάει για να φτάσει στην κορυφή. Βλέπε Jedrzejczyk, Penna, Holm. Είναι μία άξια αθλήτρια και το προαίσθημα μας είναι πως φέτος θα κάνει μία μεγάλη έκπληξη. Λέτε να κερδίσει σε τρίτο ματς την Nunes;