29/03/2024

Αρμάγος για Ογκανεσιάν: «Ζητάμε μεγάλα παιχνίδια και μας αποφεύγουν»

Με μια μεγάλη νίκη και μια αμφισβητούμενη ήττα επέστρεψαν από την Βουλγαρία οι Ογκανεσιάν και Πλασάρης και ο προπονητής τους Κώστας Αρμάγος μιλάει απολειστικά στο fightsports.gr για την επιτυχία του πρώτου που δήλωνε στο παρελθόν ότι τον απέφευγαν οι εγχώριοι μαχητές της κατηγορίας του και πως τώρα περιμένει να αλλάξει αυτό, αλλά και την μάχη του Χρήστου Πλασάρη.

Μεγάλη νίκη για τον Ρόμπερτ απέναντι σε έναν πολύ έμπειρο μαχητή που έχει παράδοση απέναντι σε δικούς μας μαχητές. Με τι σχέδιο πήγατε στη Βουλγαρία και πόσο περιμένατε τη νίκη και μάλιστα με τελείωμα?
Το τελείωμα όπως θα δείτε δεν ήταν και πολύ δύσκολο γιατί ο αντίπαλος ήταν λίγο ζαλισμένος, η δυσκολία ήταν στην θέση που βρισκόταν ο αντίπαλος, αλλά ο Ρόμπερτ είναι πολύ βελτιωμένος στο grappling κάτι που δεν έχετε προλάβει να δείτε ακόμη.
Το πλάνο μας ήταν να τον χτυπήσει δυνατά στην όρθια μάχη γιατί ο αντίπαλος μας ήταν πολύ ανοιχτός σε όλους τους αγώνες που τον παρακολουθήσαμε . Εμείς ξέρουμε τις δυνατότητες του Ρομπερτ και ότι θα ήταν καλύτερος στο όρθιο παιχνίδι.

Ο ίδιος έχει ζητήσει πολλές φορές να παίξει με τους καλύτερους Έλληνες μαχητές στα κιλά του. Πιστεύεις ότι μετά από αυτή τη νίκη θα τον δούμε σε πιο μεγάλα ματς στην Ελλάδα? Έχετε προτίμηση σε κάποιον αντίπαλο?
Εδώ και καιρό ζητάμε να παίξει μεγάλα παιχνίδια γιατί το αξίζει και το λιγότερο που προσφέρει είναι θέαμα. Κάποια στιγμή άρχισα να πιστεύω ότι δεν μας θέλουν κάποιοι στις διοργανώσεις τους, όμως αυτές τις μέρες κατάλαβα πως δεν είναι μόνο κάποιοι διοργανωτές που μας αγνοούν αλλά και κάποιοι αθλητές που έχουν πάρει πρώτη, δεύτερη θέση… και την προσέχουν με το να παίζουν (αν παίζουν) με αθλητές τις αρεσκείας τους. Ο Ρόμπερτ παίζει με όλους όπως το δήλωσε και παλιότερα και δεν έχει προτίμηση. Τώρα αν θα τον δούμε στην Ελλάδα σε μεγάλα παιχνίδια δεν ξέρω , ξέρω όμως πως αν δεν παίζουν αθλητές σαν τον Ρομπερτ (που το λιγότερο που κάνει είναι να προσφέρει θέαμα τότε σίγουρα χάνει το άθλημα , ξέρω πως θέλει πολύς κόσμος να τον βλέπει και ξέρω πως στο εξωτερικό που δουλεύουν πιο επαγγελματικά του έχουν κλείσει ήδη το επόμενο.

Σας ενδιαφέρουν και καθαρά Κικ η μποξ παιχνίδια;
Φυσικά και θα ήθελε παιχνίδια και στο kick και στην πυγμαχία γιατί πιστεύω τα πάει το ίδιο καλά.

Υπήρχαν παράπονα για την ήττα του Χρήστου, πες μας τι έγινε ακριβώς;
Τώρα για τον Χρήστο το παιχνίδι δεν άρχισε καλά από την αρχή. Εγώ ζήτησα όταν κλείσαμε τα παιχνίδια να μην παίξουν συνεχόμενα γιατί θα επηρέαζε την ψυχολογία του δεύτερου ένα πολύ καλό η κακό αποτέλεσμα του πρώτου. Αυτό δεν το κάνανε και παίξαμε 6ο-70 αγωνα. Αφού ο Ρομπερτ μηδένισε τον αντίπαλο του ο Χρήστος μπήκε αρκετά χαλαρός , όχι όπως συνηθίζει με αποτέλεσμα με ενα άρ.κροσε να πέσει κάτω. Ο αντίπαλος του του έδωσε πολύ δυνατά χτυπήματα κάτω στην αρχή, αλλά ο Χρήστος δεν είχε πρόβλημα και μόλις άρχισε να περνούν τα δύσκολα ο διαιτητής το διάκοψε. Ο Χρήστος πετάχτηκε πάνω και διαμαρτυρήθηκε έντονα πράγμα που δείχνει ότι ήταν καλά και πατούσε καλά στα πόδια του. Η απόφαση δυσαρέστησε πολλούς Βουλγάρους όπως μου είπανε. Ακόμα και ο διαιτητής όταν τον βρήκα έξω μου είπε ότι μάλλον βιάστηκε .Έτσι με μεγάλες αμφιβολίες για την διακοπή κλείστηκε η ρεβάνς.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια και για τους δυο?
Τα άμεσα σχέδια είναι να ξαναπαίξουμε στην Βουλγαρία στους επόμενους δυο μήνες ο Χρήστος ρεβάνς και ο Ρομπερτ με ίσως τον καλύτερο 84αρη τους. Μετά ο Ρομπερτ θα παίξει ένα αγώνα kick στο εξωτερικό και μετά στο Gfc. Ένα ματς πριν το τέλος της χρονιάς θα ήταν ότι καλύτερο για να κλείσει η χρόνια. Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Δημητρίου για την εμπιστοσύνη του προς τους αθλητές μας.