24/04/2024

Από τις γωνίες των μεγαλύτερων μαχητών στο CFO στην Αθήνα!

Τεράστια εμπειρία δίπλα σε προπονητές και αθλητές θρύλους του αθλήματος, κουβαλάει στην πλάτη του ο Dino Spencer (σ.σ. στη φώτο με τον Roy Jones Jr και τον David Haye) του 5th Str. Gym, o promoter της ΜΜΑ διοργάνωσης CFO που θα κάνει το πρώτο της event στην Ελλάδα στις 10 Απριλίου και συστήνεται μέσω του fightsports για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό.

«Ξεκίνησα τις πολεμικές τέχνες γιατί έτρωγα ξύλο όταν ήμουν μικρός στο Σικάγο» μας λέει ο κος Spencer. Και μπορεί η εισαγωγή του στο χώρο να είναι κοινότυπη, η καριέρα του όμως εξελίχθηκε σε κορυφαία επίπεδα αφού ως προπονητής είχε την τιμή να διδάξει και να σταθεί δίπλα σε μεγάλους μαχητές και προπονητές.

» Έχω βρεθεί στο γυμναστήριο μαζί τους αλλά και στη γωνία τους σε αγώνες, με ονόματα όπως ο Freddie Roach , ο Angelo Dundee και ο Greg Jackson ενώ έχω δουλέψει και με τον Andre Arlovski» μας περιγράφει αναφέροντας πραγματικά θρυλικά ονόματα και του Box αλλά και των ΜΜΑ!

Όσον αφορά το CFO, η πρώτη απορία είναι γιατί ένας επιτυχημένος προπονητής στις ΗΠΑ να τολμήσει αυτό το βήμα στην Ελλάδα.

«Τα πιο πολλά πράγματα που είναι σπουδαία στην Αμερική ξεκίνησαν ή γεννήθηκαν στην Ευρώπη. Θέλω να συνεχίσω αυτή την παράδοση και να διατηρήσω την σύνδεση με τον δικό μου τρόπο» μας απαντάει ενώ πολύ ενδιαφέρον έχει και η επιλογή του να γίνει το event με ένα σκληρό και δύσκολο τουρνουά αντί για τη συνηθισμένη μορφή των superfights.

«Το τουρνουά είναι ο τρόπος με τον οποίο έπαιζα και εγώ σε ανοιχτά τουρνουά Πολεμικών Τεχνών. Νοιώθω ότι επιτρέπει στους θεατές να πάνε σπίτι τους γνωρίζοντας ακριβώς ποιος είναι ο σκληρότερος από όλους. Αυτό είναι πιο σημαντικό για μένα από το ποιος είναι ο καλύτερος αθλητής ή ποιος είχε περισσότερα χρήματα να ξοδέψει για την προετοιμασία του». 

Το CFO θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου και σύντομα αναμένεται και η ανακοίνωση όλης της κάρτας