26/04/2024

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Forrest Griffin! (VIDEO)

O αυθεντικός Ultimate Fighter, o άνθρωπος που (μαζί με τον Bonnar) έσωσε κυριολεκτικά το UFC από την καταστροφή στο τέλος της 1ης σεζόν του Ultimate Fighter, ο δις (ή μήπως τρίς;) best seller «συγγραφέας» Forest Griffin, αποφάσισε να θέσει τέρμα στην αγωνιστική του καριέρα στις ΜΜΑ.

Με μία λιτή ανακοίνωση στο πλαίσιο του Σαββατιάτικου UFC 160, ο Dana White γνωστοποίησε μία απόφαση που είχε ληφθεί εδώ και λίγο καιρό αφού ο Forrest, εκτός από την μειωμένη ανταγωνιστικότητά του τα τελευταία χρόνια, αντιμετώπιζε και επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς.

Από ότι φαίνεται, ο Griffin θα μπει και αυτός στο club των «πιστών» του UFC ( Chuck Liddell, Matt hughes) που μετά τη σύνταξη, βρήκαν μία θέση μέσα στην ίδια την εταιρία. Τιμητική θέση για έναν μαχητή που έχει προσφέρει πάρα πολλά και στο άθλημα γενικότερα και στην ίδια την διοργάνωση.

Το UFC ήταν κοντά στα 40 εκατομμύρια δολάρια  «ΜΕΣΑ» το 2005 και η πρώτη σεζόν του Ultimate Fighter ήταν η τελευταία του ελπίδα αφού αναγκάστηκαν να κάνουν όλη την παραγωγή  μόνοι τους και να παραχωρήσουν την σεζόν  ΔΩΡΕΑΝ στο SPIKE TV για να την προβάλει…

Στον τελικό, ο Griffin αντιμετώπισε τον Bonnar σε μία μάχη με ασταμάτητη δράση που ανάγκασε τους τηλεθεατές να μείνουν κολλημένοι στους δέκτες τους και να ειδοποιήσουν και τους φίλους τους να αλλάξουν κανάλι για να δουν τους δύο τύπου που έπαιζαν ατελείωτο ξύλο.

Αποτέλεσμα, ένα εξαιρετικό συμβόλαιο με το SPIKE και μία τρομερή άνοδο στις πωλήσεις των Pay Per View από εκεί και μπρος.

Σε αντίθεση με τον Bonnar που κορύφωσε την καριέρα του σε εκείνο το σημείο, ο Forrest κατάφερε να γίνει ο πρώτος Ultimate Fighter που κατέκτησε ζώνη πρωταθλητή. Γι’ αυτό και έγινε εξαιρετικά αγαπητός στον κόσμο. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος αλλά δουλευταράς, με χαμηλό προφίλ και ιδιαίτερο humor έγινε το σύμβολο του μέσου θεατή που έβλεπε σε αυτόν τον εαυτό του.

Παρόλα αυτά όμως, οι δύο τους θα βρεθούν για μία ακόμη φορά μαζί, όταν θα εισαχθούν ταυτόχρονα στο UFC Hall of Fame αυτό το καλοκαίρι.. το αξίζουν και οι δύο!