20/04/2024

Αποσύρεται από τις ΜΜΑ ο Chael Sonnen

Δεν θα ξαναδούμε μέσα στο οκτάγωνο κλουβί ως αθλητή τον Chael Sonnen σύμφωνα με ανακοίνωσή του στο χτεσινό UFC Tonight όπου είναι παρουσιαστής. Με δεδομένη την αναμενόμενη τιμωρία του για τις απαγορευμένες ουσίες που βρέθηκαν στον οργανισμό του πριν από λίγες μέρες μετά από ξαφνικό τεστ και τα 37 χρόνια της ηλικίας του είναι λογικό να μην έχει πολλά να περιμένει από το αγωνιστικό του μέλλον.

Από την άλλη βέβαια δέχθηκε και αρκετή κριτική από δημοσιογράφους και όχι μόνο, οι οποίοι θεώρησαν ότι προσπάθησε να βρει ανύπαρκτες δικαιολογίες για τις απαγορευμένες ουσίες, όπως είχε κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν. Όπως και να έχει ο ίδιος υποστήριξε ότι πρώτη πρωτεραιότητά του είναι πια η οικογένειά του και ότι χρειάζεται αυτές τις ουσίες για να τεκνοποιήσει οπότε αποσύρεται από την ενεργό δράση για να μην έχει παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.

Σίγουρα ο Sonnen αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες του UFC, «παίζοντας» σε μεγάλο βαθμό έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα που έκανε πολλούς είτε να τον μισήσουν είτε να τον αγαπήσουν. Έχει πλάκα πως στις ευχαριστίες του μετά τον κόσμο, το UFC και τους προπονητές του, επεφύλλαξε ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ για τον Anderson Silva, τον αντίπαλο που ενώ τον κέρδισε δύο φορές, ταυτόχρονα τον έφερε δυνατά στο προσκήνιο!

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πιο σημαντικό αντίπαλο της καριέρας μου. Δεν θα μπορούσα να φτάσω εδώ που είμαι χωρίς αυτόν τον «καβαλιέρο στο χορό μας» ο οποίος είναι φυσικά ο Anderson Silva. Σε ευχαριστώ για την ευκαιρία και τις αναμνήσεις».

Ο Αμερικάνος φυσικά συνεχίζει ως παρουσιαστής στις UFC εκπομπές του FOX NEWS ενώ υπάρχουν πολλές φήμες ότι μπορεί να είναι ο διάδοχος του Dana White ως το πρόσωπο του UFC!

Τέλος, όσον αφορά το UFC 175 που ήταν να αγωνιστεί αυτός, η μάχη βγήκε εκτός προγράμματος τελείως.

http://www.youtube.com/watch?v=3-7jhExgppE