25/04/2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Κώστας Φιλίππου, μαχητής του UFC: «Είμαι έτοιμος για τον Tim Boetsch!»

Ο Κώστας Φιλίππου μιλάει αποκλειστικά στο fightsports.gr και τον Χρήστο Μπάρδα

Δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά που συνοδεύουν κάθε σωστό «μαχητή», έννοια που δεν περιορίζεται μόνο μέσα σε ένα ring ή σε ένα κλουβί αλλά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, είναι η αποδοχή κάθε πρόκλησης και η μη παραίτηση όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται θετικά.  Πολλές φορές θα ρισκάρουμε σε κάτι και το αποτέλεσμα δεν θα είναι θετικό; Τότε τι κάνουμε; Τα παρατάμε;

Δείτε για παράδειγμα την καριέρα του Κύπριου Middleweight μαχητή του UFC,Κώστα Φιλίππου ο οποίος έφτασε στην Αμερική πριν από 7 χρόνια περίπου, με στόχο του την καριέρα στο Μποξ. Μια καριέρα που διακόπηκε στην αρχή της λόγω προβλημάτων με τον μάνατζερ του οπότε και  έστρεψε την προσοχή του στις ΜΜΑ . Εκεί, παρά την ήττα στον πρώτο του αγώνα του, την άτυχη στιγμή στα προκριματικά του Ultimate Fighter 11 και το αρνητικό ντεμπούτο στο UFC σε μία μάχη που μπήκε με μόλις 6 μέρες προετοιμασία, σήμερα το όνομά του φιγουράρει στους ανερχόμενους middleweight μαχητές της κορυφαίας διοργάνωσης του κόσμου. Όμως η προκλήσεις δεν σταματάνε. Ιδιαίτερα αυτή την τελευταία περίοδο που παρά τις αναποδιές βρίσκεται ακόμη μία φορά μπροστά σε μία τεράστια ευκαιρία.

Ας τα δούμε από την αρχή όμως, αφού πρώτα από όλα αντιμετώπισε τον τυφώνα Sandy, που σάρωσε και την Νέα Υόρκη όπου μένει μόνιμα ο Κώστας.

«Εγώ προσωπικά δεν είχα ζημιές καθώς μένω στο Queens όμως στο γυμναστήριο χάσαμε την ηλεκτροδότηση για δύο βδομάδες» μας λέει ο ίδιος για την τύχη του αφού ο συναθλητής του Chris Weidman που μένει σε άλλη περιοχή έπαθε πολύ σοβαρές ζημιές στο σπίτι του.

Άλλη μια άτυχη στιγμή ήταν η ξαφνική ασθένεια του αντιπάλου του Nick Ring την ίδια μέρα που θα αγωνιζόντουσαν στο UFC 154 που ανάγκασε την διοργάνωση να βγάλει τελείως τη μάχη από  το πρόγραμμα. Πως ένοιωσε ο ίδιος όταν έμαθε τα νέα;

«Ήταν κάπως άσχημα που δεν μπόρεσα να αγωνιστώ αλλά τουλάχιστον πληρώθηκα κανονικά όποτε όλα πήγαν καλά» μας απαντάει και προσθέτει ότι ήταν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και ήταν αισιόδοξος ότι θα κέρδιζε τη μάχη.

Λίγες μέρες μετά, ο νούμερο 2 της κατηγορίας Chris Weidman τραυματίζεται σοβαρά και το UFC θέλει αντικαταστάτη για τη μάχη του με τον Tim Boetsch έναν ακόμη τοπ 5 μαχητή! Ο Κώστας έχοντας βγάλει μεν προετοιμασία αλλά χωρίς τραυματισμούς και καταπόνηση, μιας και δεν αγωνίστηκε τελικά, είναι  ο κατάλληλος υποψήφιος και ξαφνικά βρίσκεται μπροστά στην μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, ευκαιρία της καριέρας του! Πόσο έτοιμος ήταν το ψηλότερο επίπεδο αντιπάλων;

«Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι μετά από 5 μάχες στο UFC θα είμαι έτοιμος για τον Tim. Πιστεύω ότι θα είναι μια καλή μάχη και είμαι αισιόδοξος ότι θα είμαι εγώ ο νικητής» δηλώνει και μας αναλύει που πιστεύει ότι υπερτερεί έναντι του πιο έμπειρου αντιπάλου του:

«Ο Τim είναι ολοκληρωμένος μαχητής και πολύ δυνατός παλαιστής αλλά πιστεύω ότι έχω το προβάδισμά στην ταχύτητα και στα χτυπήματα οπότε εκεί θα βασιστώ για να κερδίσω τη μάχη»

Η αισιοδοξία του για την έκβαση της μάχη φαίνεται και στην απάντησή του στην ερώτησή μας για το ποιον τοπ 5 αντίπαλο θα επέλεγε ο ίδιος αν είχε αυτό το δικαίωμα, μεταξύ ονομάτων όπως ο Bisping, o Belfort, o Belcher και ο Μunoz που είναι στην κορυφή, αφήνοντας έξω τον Weidman που προπονούνται μαζί.

«Ακόμη και αν διάλεγα ο ίδιος έναν από τους κορυφαίους μαχητές, πάλι τον Tim θα επέλεγα!» τονίζει.

Ως ένας από τους δύο ελληνικής καταγωγής μαχητές του UFC, μαζί με τον Γιώργο Σωτηρόπουλο, το ενδιαφέρον εδώ στην Ελλάδα για τον ίδιο είναι μεγάλο. Υπάρχει περίπτωση να τον δούμε σύντομα εδώ για κάποιο σεμινάριο ή κάτι ανάλογο;  Δύσκολο, αλλά δεν το αποκλείει.

«Όσον αφορά τα σεμινάρια δεν σχεδιάζω να έρθω τώρα σύντομα στην Ελλάδα αλλά ποτέ δεν ξέρεις.. αν υπάρξει μία καλή πρόταση…» σημειώνει με νόημα και κλείνοντας απευθύνεται και στους Έλληνες ΜΜΑ οπαδούς που παρακολουθούν την καριέρα του:

«Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για τη στήριξη, μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω και υπόσχομαι ότι δεν θα τους απογοητεύσω»

Ο Κώστας Φιλίππου αντιμετωπίζει τον Tim Boetsch στο UFC 155 στις 29 Δεκεμβρίου, σε μία μάχη που θα δείτε ζωντανά από το Sport24.gr