26/04/2024

Απειλές κατά τη ζωή τους δέχονται τα μέλη της επιτροπής για την ποινή στον Nick Diaz

Πριν λίγους μήνες η αθλητική επιτροπή της Νεβάδα τιμώρησε τον Nick Diaz με μία δρακόντια ποινή αποκλεισμού 5 ετών από το άθλημα όταν βρέθηκε για 3η φορά θετικός σε μαριχουάνα μετά από αγώνα και με μη συνεργάσιμη συμπεριφορά. Μια τιμωρία που έχει σχολιαστεί αρνητικά και πολλές φορές οργισμένα από μαχητές και οπαδούς για την σκληρότητά της την ώρα που μαχητές για σοβαρότερα παραπτώματα και ουσίες τιμωρούνται πολύ λιγότερο.

Από ότι φαίνεται η πίεση από τον κόσμο του ΜΜΑ έχει αναγκάσει την επιτροπή να το ξανασκεφτεί ενώ όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, τουλάχιστον ένα από τα μέλη της, έχει δεχθεί απειλές κατα της ζωής του για την τιμωρία κάτι που φυσικά δεν τιμάει τους οπαδούς του Diaz ή όποιον το έκανε τέλος πάντων.

Ο Nick Diaz με τους δικηγόρους του αλλά και το νομικό επιτελείο του UFC είναι έτοιμη να ασκήσουν έφεση στην τιμωρία και είναι πάρα πολύ πιθανό ότι θα την κερδίσουν, οπότε η αθλητική επιτροπή διαπραγματεύεται μια μειωμένη ποινή ώστε να μην φτάσουν ως εκεί. Η νέα ποινή έχει πολλές πιθανότητες να είναι για 1.5 με 2 χρόνια από την ημερομηνία που βρέθηκε θετικός που σημαίνει ότι μπορεί να τον δούμε ξανά στα ρινγκ από το επόμενο καλοκαίρι κι όλας.