26/04/2024

«Αν ο GSP παίξει με τον Anderson Silva ίσως να αποσυρθεί μετά»

Την πεποίθησή του ότι ο GSP θα θέλει να παίξει στην επόμενη μάχη του, είτε με τον Hendricks είτε με τον Anderson Silva, εξέφρασε ο προπονητής του Firas Zahabi σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Sherdog.

«Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το συζητήσουμε όταν γυρίσει ο Georges από τις διακοπές του. Αυτός, ο μάνατζερ του και εγώ. Νομίζω πάντως ότι ο GSP θα έπαιζε με οποιονδήποτε από τους δύο για να είμαι ειλικρινής» είπε ο Firas.

«Αν είναι να παίξει με τον Hendricks, πιστεύω ότι θα μπορούσε να συνεχίσει ακόμη λίγο την καριέρα του. Αν παίξει με τον Anderson Silva θα μπορούσε να είναι η τελευταία μάχη του. Θα αποσυρθεί μετά γιατί δεν θα υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση για να παίξει. Θα είναι η τελευταία γιατί αν ανέβει κατηγορία δεν πρόκειται να ξανακατέβει.»

Ο Georges St Pierre είναι 31 ετών σήμερα, σχετικά νέος για το άθλημα, και κλείνει 11 χρόνια καριέρας στις ΜΜΑ. Έχει κατακτήσει 2 φορές την ζώνη του Welterweight πρωταθλητή του UFC, την δεύτερη μάλιστα την διατηρεί μέχρι και σήμερα με 8 σερί υπερασπίσεις. Έχει 19 νίκες και 2 ήττες στον UFC με την τελευταία να έρχεται από τον Matt Serra το 2007 σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του αθλήματος. Μάλιστα, άλλαξε άρδην την φιλοσοφία του από τότε και περιόρισε τα ρίσκα στο παιχνίδι του ρίχνοντας βάρος στην τακτική και την εκμετάλλευση του αδύναμου σημείου κάθε αντιπάλου.