29/03/2024

Αντώνης Δημητρίου, ο Έλληνας κριτής του UFC!

Όταν ένας Έλληνας  (με βάση την Αυστραλία) ζει την κορυφαία μαχητική διοργάνωση ΜΜΑ στον κόσμο εκ των έσω, το fightsports δεν θα μπορούσε να χάσει την ευκαιρία για μία κουβέντα μαζί του, αφού η εμπειρία του UFC από πρώτο χέρι είναι σίγουρα τεράστια. Ο Αντώνης Δημητρίου είναι ένας από τους κριτές του UFC, έχοντας δουλέψει με την διοργάνωση όχι μόνο στα Αυστραλιανά even της αλλά και πίσω στο «σπίτι» της στο Las Vegas.


Αντώνη καλησπέρα, καλωσόρισες στο fightsports.gr. Αν δεν κάνω λάθος είσαι ένας από τους κριτές στην Αυστραλία. Πως είναι η εμπειρία του να είσαι μέλος ενός UFC even και πως γίνεται κάποιος κριτής στο UFC;

«Γεια σου Χρήστο και σε όλο το fightsports.gr ελπίζω να είσαστε όλοι καλά. Ναι είμαι ένας από τους κριτές του UFC στην Αυστραλία και έχω δουλέψει και στο Λας Βέγκας με το UFC, Tuff N Uff και σε επαγγελματική πυγμαχία με την αθλητική επιτροπή της Νεβάδα. Είναι μεγάλη εμπειρία να είσαι μέλος στο UFC, είναι το κάτι άλλο. Είναι τιμή και προνόμιο να δουλεύει με το UFC γιατί είναι ο καλύτερος ΜΜΑ οργανισμός στον κόσμο.

Για να γίνεις κριτής στο UFC πρέπει να έχεις εμπειρία σε ΜΜΑ ή σε πολεμικές τέχνες και να είσαι με την ομοσπονδία που ελέγχει και διεκπαιρεώνει τις πολεμικές τέχνες. Έχω 13 χρόνια εμπειρία στο Παγκράτιο και τις ΜΜΑ και αυτό βοηθάει για να σκοράρω τον αγώνα.»

dimitriou-page

Οργανωτικά φαντάζομαι είναι άλλος κόσμος το UFC έτσι; Πολύ ψηλό επίπεδο παρότι στην Αυστραλία έχει ήδη καλά events.

«Οργανωτικά στο UFC είναι οι καλύτεροι. Από την αρχή μέχρι το τέλος του event όλα πάνε ρολόι και έχουνε τους καλύτερους ανθρώπους να δουλεύουν γι αυτούς. Ανατριχιάζεις μόλις μπεις μέσα στην αρένα και ακούσεις τον κόσμο να φωνάζει. Ναι Αυστραλία έχουμε καλά MMA events και καλούς αθλητές και αθλήτριες.»

Εσύ πόσα χρόνια ασχολείσαι γενικότερα με τις πολεμικές τέχνες; Ήσουν αθλητής παλιότερα;

«Εγώ ασχολούμαι 13 χρόνια με το Παγκράτιο ΜΜΑ, το σχολείο μου είναι το «The Fight Lab» στο Σίδνεϊ www.thefightlab.com.au και ο προπονητής μου είναι ο Κώστας Παπαϊωάννου. Είμαι μαζί του όλα α χρόνια και μου έχει μάθει, παγκράτιο, ΜΜΑ, Boxing, Kickboxing, πάλη υποταγής και ελευθέρα πάλη.

dimitriou-crocop

Αρχικά έπαιζα ποδόσφαιρο για 12 χρόνια και μετά μπήκα στο παγκράτιο ΜΜΑ. Έχω παλέψει για την Αυστραλία σε παγκόσμιο το 2002 στη Λαμία και πήρα το χάλκινο μετάλλιο στα -85 κιλά και ασημένιο στο ομαδικό. Ξανά πάλεψα σε παγκόσμιο για παγκράτιο το 2010 στην Βάρνα της Βουλγαρίας και πήρα το χρυσό μετάλλιο στα -77 κιλά, ασημένιο στο ομαδικό και χάλκινο στην πάλη υποταγής.

Έχω παλέψει και σε πολλά άλλα events στο Σίδνεϊ-παγκράτιο, ΜΜΑ, ερασιτεχνική πυγμαχία, ελευθέρα και ελληνορωμαϊκή πάλη. Συνολικά 40 αγώνες.»

dimitriou-vathro

Τώρα είσαι μόνο κριτής ή και προπονητής;

«Ναι τώρα κάνω μόνο κριτής και προπονητής πιο πολύ. Αν έχει κάποιο event και είμαι σε φόρμα και υγιής θα παλέψω.Μου αρέσει πολύ να παλεύω, είναι στο αίμα μου και δεν βγαίνει ποτέ.»

Ξέρουμε ότι έχεις επαφές με την Ελλάδα, όπως με την Χριστίνα Αθανασοπούλου, έχεις κάνει ποτέ προπονήσεις στην Ελλάδα;

«Να την ξέρω την Χριστίνα πολύ καλά , είμαστε φίλοι εδώ και 5 χρόνια. Είναι πολύ καλή πυγμάχος και της εύχομαι να είναι πάντα καλά και με πολλές νίκες, Να κερδίσει και το «εισιτήριο για την Αμερική» στις 11 Αυγούστου στη Ρόδο Προπονήσεις και αγώνες έχω κάνει μόνο όταν ήμουν στην Λαμία το 2002 για το παγκόσμιο Παγκρατίου.»

Τώρα πια έρχεσαι μόνο για διακοπές ή σε ενδιαφέρει και κάποια αθλητική συνεργασία;

«Ναι τώρα έρχομαι Ελλάδα για διακοπές αλλά και ότι άλλο προκύψει. Θα μου άρεσε να έχω μία συνεργασία μαζί σας με event στην Ελλάδα ή και με κάποια σχολή στην Ελλάδα.»

Το κλείσιμο δικό σου

«Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που μου διαθέσατε για αυτό το interview και εύχομαι τα καλύτερα για το website σας και σε όλους όσους συνεργάζεστε μαζί. Να μην ξεχνάμε ότι οι αρχαίοι Έλληνες αρχίσανε το παγκράτιο και χωρίς αυτό δεν θα υπήρχαν οι ΜΜΑ. Το παγκράτιο είναι οι αυθεντικές ΜΜΑ.»

 dimitriou-royce