25/04/2024

Αντιδράσεις για τις παιδικές μάχες ΜΜΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Την όλο και αυξανόμενη συμμετοχή μικρών παιδιών σε παιδικούς αγώνες ΜΜΑ αναδεικνύει ένα ρεπορτάζ του ABC news αλλά και την διαφωνία του υπεύθυνου της αθλητικής επιτροπής της Καλιφόρνια αφού σε αυτά τα events παίζουν παιδιά μέχρι και 5 χρονών και ενώ δεν επιτρέπεται να χτυπάνε το ένα το άλλο στο κεφάλι, τα χτυπήματα στο υπόλοιπο σώμα και στην όρθια μάχη και στο έδαφος επιτρέπονται κανονικά και όπως είναι φυσικό πολλές φορές βρίσκουν το κεφάλι του αντιπάλου κατά λάθος. Συν ότι δεν φοράνε κανένα είδους προστατευτικό και γάντια είναι τα κανονικά των ΜΜΑ στις 4 oz.

Το ρεπορτάζ δείχνει και τις δύο πλευρές. Από τη μία τους διοργανωτές και την πλειοψηφία των γονιών που τα θεωρεί απόλυτα ασφαλή και .. διαπαιδαγωγικά.. από την άλλη η επιτροπή αλλά και κάποιος γιατρός που τονίζει ότι πολλές φορές έρχονται παιδιά στο ιατρείο του  με διασείσεις ή … σχεδόν διασείσεις μετά από κάποιο αγώνα…

Σίγουρα το grappling κομμάτι του event είναι λίγο υπερβολικό να προκαλεί αντιδράσεις αλλά το γεγονός ότι έχουμε παιδιά με μονοψήφιο αριθμό ετών να παίζουν full contact MMA, να αναγκάζονται να κόψουν βάρος μέσα σε λίγες μέρες με τους εξαντλητικούς τρόπους που κόβουν και οι ενήλικες μαχητές προφανώς δεν είναι ότι καλύτερο. Για να μην σχολιάσουμε τον απαράδεκτο πατέρα που προπονούσε την 10χρονή κόρη λες και ήταν στις ειδικές δυνάμεις… μέσα σε λίγα λεπτά ήταν φανερή η πίεση που της ασκούσε με εκφράσεις όπως «Dont be a pussy» όταν αυτή του έλεγε ότι πονούσε…

Προφανώς η ζήτηση από γονείς και μαθητές είναι τόσο μεγάλη που πρέπει να μπουν σωστοί κανόνες σε τέτοιου είδους events. Δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι οι κάσκες θα βοηθούσαν αλλά ιδιαίτερα το Striking κομμάτι θέλει προσοχή. Ίσως αν τα χτυπήματα ήταν πιο χαλαρά, όπως σε διοργανώσεις καράτε και άλλων παραδοσιακών πολεμικών τεχνών και σίγουρα όχι στο έδαφος, να ήταν πιο ασφαλές για τα παιδιά.

Μην ξεχνάμε ότι οι παιδικές ΜΜΑ με την μία ή την άλλη μορφή, απασχολούν εκατομμύρια παιδιά μόνο στις ΗΠΑ ισοφαρίζοντας περίπου την συμμετοχή στο ποδόσφαιρό (Soccer)που ήταν μέχρι τώρα ο βασιλιάς των παιδικών σπορ στην Αμερική.

Δείτε το βίντεο και αφήστε μας ένα σχόλιο στο facebook… Τι πιστεύετε για το θέμα;