29/03/2024

Αντίστροφη μέτρηση για το GFC 5!

Μόλις δύο εβδομάδες μείνανε για την μεγάλη επιστροφή του κορυφαίου ελληνικού ΜΜΑ promotion στην Αθήνα και στον χώρο που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις το 2011, το Ολυμπιακό Ακίνητο του Tae Kwon Do. Σε αντίθεσή με τότε, οι ΜΜΑ έχουν διαδοθεί πολύ περισσότερο στην Ελλάδα, σε μεγάλο βαθμό και εξαιτίας του GFC,  όπου καταλήγουμε σήμερα το 2014 να έχουμε πολλούς ποιοτικούς παίχτες και νέα ταλέντα.  Σε αυτούς λοιπόν βασίζεται το GFC 5, με μεγάλα και έμπειρα ονόματα (Τόνυ Χριστοδούλου, Zurab Zarnadze κοκ),  νέους φορμαρισμένους μαχητές (Νικολακόπουλος, Μορούλης, Πασχαλίδης) και τα νέα μεγάλα ταλέντα  (Σαββίδης, Πλασάρης κ.α.) Μην ξεχνάμε και την συμμετοχή του Νίκου «NIVO» Βουρλιώτη στην παρουσίαση του event!

Το δυνατό σημείο του GFC 5 είναι ότι δεν βασίζεται σε άγνωστους ή ημιάγνωστους ξένους μαχητές αλλά σε μεγάλα και ατόφια ελληνικά ντέρμπι.

H πρόκληση του ΤΟΝΥ

Με αποκορύφωμα φυσικά το main event, όπου ο Τονυ Χριστοδούλου με 2/3 νίκες τα τελευταία χρόνια επί Αμερικάνικού εδάφους, επιστρέφει στο GFC και την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τον πιο έμπειρο ξένο ΜΜΑ μαχητή που έχει έρθει στη χώρα μας. Ο πρωταθλητής του MAX FIGHT, Georgi Stoyanov, είναι τρομερά έμπειρος και 21 αγώνες και 18 νίκες θεωρείται από τους καλύτερους Ευρωπαίους Lightweights με 3 εμφανίσεις και στο μεγάλο Ρώσικο promotion M-1. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ήδη συμφωνήσει με το Bellator να αγωνιστεί εκεί αργότερα φέτος.

Αυτός είναι και ο στόχος του Χριστοδούλου που εδώ και λίγο καιρό βρίσκεται εντός του ραντάρ των μεγάλων διοργανώσεων (UFC, Bellator, WSOF) αλλά χρειάζεται μία μεγάλη νίκη για να περάσει το κατώφλι τους. Και ο Stoyanov είναι ο κατάλληλος αντίπαλος.

Τα μεγάλα ΝΤΕΡΜΠΙ

Εξίσου ενδιαφέροντα είναι και τα δύο μεγάλα ντέρμπι της κάρτας. Όχι ότι τα υπόλοιπα ματς δεν είναι αμφίρροπα, απλά τα δύο παρακάτω παιχνίδια είναι ανάμεσα στους δύο καλύτερους εν Ελλάδι μαχητές στα συγκεκριμένα κιλά.

Ο Zurab Zarnadze του MMAGYM, είναι ένας από τους πιο εκρηκτικούς μαχητές των Ελληνικών ΜΜΑ με όλες του τις νίκες να έρχονται με τελειώματα και ποτέ με απόφαση. Έμπειρος στο κλουβί του GFC θα αντιμετωπίσει αυτή τη φορά έναν από τους πιο φορμαρισμένους μαχητές στην Ελλάδα. ο Σταμάτης «DYNAMO» Μορούλης (ΑΕΙΜΑΧΟΝ) «καθάρισε» μέσα στο 2013 γνωστά ονόματα, όπως ο Ρίτζι Σάμο, ο Παναγιώτης Στρουμπούλης και ο Γιάννης Παλαιολόγος, ενώ επιτυχίες είχε και σε kick boxing events!

Στο άλλο ντέρμπι, ο Αλέξης Νικολακόπουλος (Δημόπουλος  – Οικονόμου) μοιάζει έτοιμος για μεγάλα πράγματα αφού είναι σταθερά τα τελευταία χρόνια ο καλύτερος 77ρης στην Ελλάδα με τεχνική και δύναμη, έχει όλο το πακέτο που χρειάζεται για να κάνει μεγάλη καριέρα. Όμως ο αντίπαλός του έρχεται με φόρα και είναι πολύ επικίνδυνος. Ο Χρήστος Πλασάρης απέδειξε ότι είναι ο καλύτερος 77ρης στην Βόρειο Έλλάδα με το εντυπωσιακό του ΝΟΚ ΑΟΥΤ στο BEST FIGHTER 2013 και κατεβαίνει στην Αθήνα για να «κεράσει» τον Νικολακόπουλο την πρώτη του ήττα. Θα τα καταφέρει;

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής 

Άλλο ένα ματς που τραβάει την προσοχή είναι το ντεμπούτο του μεγάλου kickboxer Βασίλη Κακαρίκου στις ΜΜΑ. Ο «North» παρότι είναι μόλις 27 ετών είναι από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες μαχητές, έχει κατακτήσει πάμπολους διεθνής τίτλους από τις μικρές ηλικίες μέχρι τον διηπειρωτικό της WAKO PRO! Όταν ένας αθλητή αυτού του επιπέδου αποφασίζει να αλλάξει σελίδα στην καριέρα του και να αφοσιωθεί στις ΜΜΑ τότε τα βλέμματα σίγουρα πέφτουν πάνω του! Αντίπαλός του ο Στέφανος Αποστολάκης, έμπειρος μαχητής και δάσκαλος με επιτυχίες και στο kickboxing αλλά και στο Καράτε και Τζούντο.

Οι σταθερές αξίες

Εγγύηση για το event αποτελούν ονόματα όπως ο Γιώργος Πασχαλίδης, ο καλύτερος στα 60 + κιλά στην Ελλάδα και ένας μαχητής που δεν ξέρει τι πάει να πει βαρετή μάχη. Το νούμερο ένα ταλέντο στη χώρα, Αλέξης Σαββίδης και έμπεροι μαχητές όπως ο Θανάσης Dragnev, ο Γιώργος Παπουναισβίλι  και ο Νίκος Μανός αλλά και νέα παιδιά  που κάνουν το πρώτο μεγάλο βήμα, όπως ο Robert Oganesian, ο Αλέξανδρος Κοσπεντάρης, ο Γιάννης Σαββέρας, ο Αλέξανδρος Πετρίδης και ο Γιάννης Συργγάνης.

Οι γυναίκες 

To GFC 2 ήταν η πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα Ελληνική διοργάνωση που έβαλε τις γυναίκες μέσα στο κλουβί. Στο GFC 5 δύο νέες και ταλαντούχες μαχήτριες παίρνουν και αυτές την δική τους ευκαιρία με την διοργάνωση να έχει θέληση να στηρίξει τις γυναικείες ΜΜΑ.

Το.. άρωμα του UFC

Φυσικά δεν είναι μόνο το επίπεδο των αθλητών που κάνει το event να ξεχωρίζει. Tα GFC 1 και 2 έγιναν στον ίδιο χώρο και θεωρούνται μέχρι και σήμερα οι καλύτερες παραγωγές που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα! Προσθέστε το μοναδικό κλουβί για ΜΜΑ που είναι προδιαγραφών UFC αλλά και την χρήση των επίσημων κανόνων της κορυφαίας Αμερικάνικης διοργάνωσης και το άρωμα του UFC βρίσκεται παντού σε ένα GFC event.

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://www.facebook.com/G.F.C.GreekFightingChampionship

 

MAIN CARD Part 2

MAIN EVENT – 70 Κιλά UFC Rules
Tony Christodoulou (GFC Team) VS Georgi «STANCEV» Stoyanov (MAX FIGHT)

-87 κιλά UFC Rules
Zurab Zarnadze (MMAGYM) VS Σταμάτης «DYNAMO» Μορούλης (AEIMAXON)

-70 κιλά UFC Rules
Βασίλης «NORTH» Κακαρίκος (Κακαρίκος Club) VS Στέφανος Αποστολάκης (ΑΤΡΩΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)

-77 κιλά UFC Rules
Aλέξης «CAVALINHO» Νικολακόπουλος (ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ) VS Χρήστος «LION SOUL» Πλάσαρης (ΑΡΜΑΓΟΣ)

MAIN CARD Part 1

-66 κιλά UFCRules
Γιώργος Πασχαλίδης (CHOKE LUTA LIVRE) VSGeorgi Papunaisvili (ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ)

-70 κιλά UFC Rules
Aλέξης «THE FURIOUS KID» Σαββίδης (ΛΕΟΝΤΕΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ) VS Νίκος Μανός (MMAGYM)

-78 κιλά UFC Rules
Θανάσης Dragnev (FIGHT CLUB GALATSI) VS Γιάννης Σαββέρας (AEIMAXON)

-85 κιλά UFC Rules
Αλέξανδρος Κοσπεντάτης (Αλογάριαστος) VS Robert Oganesian (ΑΡΜΑΓΟΣ)

PREGAMES

-60 κιλά, MMA rules χωρίς αγκώνες 2 γύροι των 3 λεπτών
Χαρά Δημητρούλα (ΑΤΡΩΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) vs Κωνσταντίνα Χούσου (Andre Galvao Greece)

-65 κιλά, MMA rules χωρίς αγκώνες 2 γύροι των 3 λεπτών
Αλέξανδρος Πετρίδης (Shooto) vs Γιάννης Συργγάνης (Αλογάριαστος team)

-75 κιλά, MMA rules χωρίς αγκώνες 2 γύροι των 3 λεπτών
Βασίλης Θέμης (Παγκράτιον Αρένα) vs Δημήτρης Γράμψας (Μονομάχοι Σφυρίδης)

-90 κιλά, MMA rules χωρίς αγκώνες 2 γύροι των 3 λεπτών
Χρήστος Μπαλτάς (Μονομάχοι Σφυρίδης) vs Κων/νος Ρουμελιώτης (Σοφρωνάς Team)