25/04/2024

Ανακοίνωση της Hellas Top Team για την διεκδίκηση της ζώνης της W.K.F./MMA στην Κύπρο από τον Σιούτη Μάκη

Ο αθλητής της Hellas Top Team Σιούτης Μάκης διεκδίκησε την επαγγελματική ζώνη της W.K.F. / MMA στα -66 kg στο Castle Gladiators 3 που έλαβε χώρα στην Πάφο της Κύπρου στις 22 Ιουλίου.  Διαβάστε την ανακοίνωση της Hellas Top Team που με επιφύλαξη αμφισβητεί το αποτέλεσμα:


«Ο Έλληνας αθλητής δέχτηκε την πρόταση να αγωνισθεί στα -66 kg ενώ η κατηγορία του είναι στα -61 kg.  

Στην ζύγιση φαγωμένος η ζυγαριά έδειξε 61.7 kg  ενώ ο αντίπαλός του ο Κύπριος Γρηγορίου Σταύρος ήταν στον αγώνα τουλάχιστον 68 kg. Ο αγώνας κράτησε τρεις γύρους των πέντε λεπτών. 

Ο κύπριος αθλητής δεν ακούμπησε στο όρθιο παιχνίδι ούτε μία φορά  στους τρεις γύρους τον Σιούτη με πυγμές ή ψηλά  λακτίσματα μόνο με κάποια δυνατά δεξιά low-kicks.

Αντίθετα ο Μάκης σε κάθε γύρο πραγματοποιούσε δύο με τρία take-down παρότι ο Κύπριος αθλητής κρατιόταν από τα σκοινιά, βάζοντας  τον Γρηγορίου την περισσότερη ώρα με πλάτη στο καναβάτσο.

Οι κριτές όμως στο τέλος του αγώνα έδωσαν την νίκη και την ζώνη στον Γρηγορίου, αλλά κρατώντας κάποια επιφύλαξη πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν αντίθετο.

Έπεται το βίντεο του αγώνα…συγχαρητήρια στο Σιούτη που έχει την ψυχή να αποδεχτεί οποιαδήποτε πρόκληση παρότι τον λίγο χρόνο (1,5 χρόνο) που ασχολείται με τα μαχητικά αθλήματα και τις mma.    

Συγχαρητήρια και στον Χρήστο Νικολάου για την ωραία διοργάνωσή του και τον ευχαριστούμε για την άψογη φιλοξενία του.»