26/04/2024

Έρευνα: Οι ΜΜΑ οπαδοί είναι συνδεδεμένοι με το UFC και λιγότερο τους μαχητές!

Για να είμαι ειλικρινής δεν με σοκάρει κι όλας. Σύμφωνα με μία έρευνα που αναλύει τη σχέση των αθλητικών εταιριών/ομάδων με τους οπαδούς τους κατέληξε στο αποτέλεσμα ότι οι ΜΜΑ οπαδοί είναι πολύ περισσότερο δεμένη με το UFC σαν σύνολο και σαν διοργάνωση παρά με συγκεκριμένους μαχητές.

Η έρευνα αυτή έχει ως σκοπό να βοηθήσει τους διαφημιστές και διαφημιζόμενους να προσεγγίσουν καλύτερα το κοινό. Αν πχ το κοινό μιας ομάδας είναι περισσότερο δεμένο με την ίδια την ομάδα και την περιοχή που αυτή εκπροσωπεί, οι τοπικές επιχειρήσεις έχουν προβάδισμα στη διαφήμιση, αν είναι δεμένοι με συγκεκριμένους αθλητές, οι σπόνσορες θα στρέφονται σε αυτούς. Και οι ίδιες οι ομάδες θα τους πουλήσουν αντικείμενα για την ίδια την περιοχή στην πρώτη περίπτωση ενώ θα σπρώξουν αντικείμενα για τους αθλητές στην δεύτερη περίπτωση.

Το UFC είναι μια από τις ελάχιστες εξαιρέσεις όπου η ίδια η διοργάνωση είναι πιο δημοφιλής από τους αθλητές που την αποτελούν και είναι λογικό καθώς το UFC, σε αντίθεση με την πυγμαχία ας πούμε, σπρώχνει περισσότερο το ίδιο του το Brand αφού οι μαχητές είναι απλά εξωτερικοί συνεργάτες.