26/04/2024

Ένα χωριό στην Κίνα ξεσηκώθηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό δασκάλου Ται Τσι

Μετά τον άγριο ξυλοδαρμό δάσκαλου του Τάι Τσι από τον MMAer Xu Xiaodong, ο Mad Man όπως τον αποκαλούν προκάλεσε όλους τους μάστερ του πλανήτη να τον αντιμετωπίσουν, ο καθένας με το δικό του στυλ. 


Κάποιοι μάλιστα ενθάρρυναν τον Xu να αποκαλύψει με αυτόν τον τρόπο όλους τους fake δασκάλους που αποκαλούν τους εαυτούς τους μάστερ. Άλλοι υποστηρίζουν πως αυτή η μάχη δεν ήταν αντιπροσωπευτική της πολεμικής τέχνης.

Ο Xu υποστηρίζει πως το 90% των δασκάλων Ται Τσι είναι απατεώνες και κάποιοι από αυτούς ήδη ανταποκρίνονται για να τον αντιμετωπίσουν. Αυτοί που δέχονται την πρόκληση προέρχονται από το Chenjiagou, ένα χωριό από το οποίο προήλθε το Ται Τσι, όπου δρούσε η δυναστεία των Ming (1368-1644).

Το συγκεκριμένο χωριό έχει πολλά τμήματα Ται Τσι με ειδικά προνόμια για τους ασκούμενους και δεν έχει καμία σχέση με το στυλ που ακολουθούν στην κεντρική Κίνα. Όλοι εκεί ασχολούνται με το στυλ και άλλοι έρχονται από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης για να διδαχτούν.

Η οικογένεια Chen που υποστηρίζει πως δημιούργησε το Ται Τσι, θεωρεί πως με το πέρασμα των χρόνων οι πολεμικές τέχνες άλλαξαν. Το αληθινό Ται τσι με το πέρασμα των χρόνων εξαφανίζεται, καθώς στην αρχή δημιουργήθηκε καθαρά ως μαχητική τέχνη αλλά πλέον οι νέοι δάσκαλοι το χρησιμοποιούν ως σόου για να βγάλουν χρήματα.