29/03/2024

Ένα τέρας που τον λένε Khabib και το… κοτόπουλο (BINTEO)

ekptosiO Khabib Nurmagomedov απέδειξε σήμερα γιατί είναι ένας μαχητής φόβητρο στην Lightweight κατηγορία του UFC και γιατί οι τραυματισμοί που τον κράτησαν χρόνια εκτός δράσης μας στέρησαν ίσως τον καλύτερο grappler στο ΜΜΑ σήμερα.

Απέναντι στον εκρηκτικό striker Michael Johnson, στο UFC 205, o μαχητής από το Νταγκεστάν χρειάστηκε περίπου 2 λεπτά για να πάει το παιχνίδι στο έδαφος και από εκεί και πέρα να κυριαρχήσει με τρομερό έλεγχο αλλά και δυνατό ground and pound. O Johnson που πέρασε με το πολύ καλό αριστερό του χέρι κάποια δυνατά χτυπήματα στην αρχή, δεν ήταν ποτέ ο ίδιος και για 2,5 γύρους επέζησε με δυσκολία μέχρι τον 3ο όπου ο Khabib πήρε την νίκη με υποταγή.

Ο Nurmagomedov έχει χάσει λόγω αποχής λίγο την εκρηκτικότητα του, τουλάχιστον στην αρχή του αγώνα, αλλά είναι τόσο καλός στο παλαιστικό κομμάτι, συνδυάζοντας και εξαιρετικό έλεγχο και συνεχόμενα χτυπήματα που πραγματικά είναι ένα τέρας στο οκτάγωνο.

Δεν έχασε την ευκαιρία να ζητήσει στο τέλος το επόμενο title shot, βάλλοντας κατά του Conor McGregor τον οποίο αποκάλεσε Ιρλανδικό Κοτόπουλο που κάνει ταπ εύκολα και μετά παίρνει αγώνες τιτλου.

http://instagram.com/p/BMu8rYoDMrD/