20/04/2024

Ένας Luchador στο UFC 155! (VIDEO)

Επιμέλεια: Χρήστος Μπάρδας

Την παραδοσιακή μάσκα (máscaras) που φοράνε οι Μεξικάνοι παλαιστές (luchadores) θα φορέσει σήμερα το βράδυ στο UFC 155 ο πρώτος βέρος μεξικάνος μαχητής του UFC, Eric «Goyito» Perez, θέλοντας να τιμήσει την  μεγάλη μαχητική παράδοση του λαού του.

Η μάσκα, με το όνομα «Goyito Power», θα κατασκευαστεί μάλιστα από τον γιο του ανθρώπου που έφτιαξε την πρώτη luchador μάσκα στην ιστορία του Μεξικό κάνοντας το γεγονός ακόμη πιο ξεχωριστό για τον Perez.

«Αυτό ξεκίνησε από τους προγόνους μας. Οι Μάγιας φορούσαν μάσκες για να πολεμήσουν… Για μένα «luchador» είναι ο Μεξικάνος μαχητής που δεν τα παρατάει ποτέ. Εκπροσωπεί όλους τους Λατίνους.»  λέει ο «Goyito» και προσθέτει, «ένας μαχητής με μάσκα μπορεί να οποιοσδήποτε  Μεξικάνος, ισπανόφωνος και γενικά Λατίνος». 

Αυτή θα είναι η τρίτη εμφάνιση του 23χρονου Eric Perez στο UFC . Στην πρώτο του αγώνα στην μεγάλη διοργάνωση αντιμετώπισε τον John Albert κερδίζοντας με υποταγή (armbar) ενώ τον περασμένο Αύγουστο έβγαλε νοκ άουτ τον Ken Stone σε 17 δευτερόλεπτα!
Σήμερα θα αντιμετωπίσει τον Byron Bloodworth στους προκαταρκτικούς αγώνες του UFC 155. Διαβάστε πως και τι ώρα θα δείτε σήμερα το UFC 155 εδώ