20/04/2024

Έκλεισε το Jones vs Gustafsson 2!

Μετά από αρκετό καιρό συζητήσεων, κυρίως από την πλευρά του Jones, το μεγάλο rematch της Light Heavyweight κατηγορίας έκλεισε και επίσημα! Jones και Gustafsson θα «τα πουν» για 2η φορά στο UFC 178 στις 27 Σεπτεμβρίου στο Λας Βέγκας και αν συνεχίσουν εκεί που άφησαν την πρώτη μάχη τότε θα μιλάμε για μία από τις καλύτερες σειρές αγώνων στην ιστορία των ΜΜΑ.

Η πρώτη τους φορά στο ίδιο κλουβί ήταν στο UFC 165 τον Σεπτέμβρη του 2013 όπου ο Σουηδός μαχητής έκανε την μεγάλη έκπληξη πιέζοντας τον πρωταθλητή όσο κανείς άλλος, σε βαθμό μάλιστα που πολλοί ακόμη πιστεύουν ότι κέρδισε τον αγώνα. Η κοινή τους φωτογραφία στο νοσοκομείο αμέσως μετά τη μάχη τα λέει όλα…

gusjones

Σύμφωνα με τον Jones, η καθυστέρηση της υπογραφής είχε να κάνει περισσότερο με την ημερομηνία της μάχης, το UFC αρχικά ήθελε Αύγουστο, ο Jones αργότερα, παρά με τον αντίπαλο αν και επανέλαβε ότι θεωρεί μεγαλύτερη πρόκληση των Daniel Cormier παρά τον Σουηδό.

Πάντως, αν κερδίσει ο Gustafsson τον τίτλο θα γίνει ο 3ος Ευρωπαίος πρωταθλητής του UFC μετά τον Ολλανδό Bas Rutten (στα πρώτα χρόνια του αθλήματος) και τον Λευκορώσο Andrei Arlovski.