02/05/2024

Το τρελό «θηριοτροφείο» του Dada 5000 και οι παράνομοι αγώνες στα γκέτο της Φλόριντα

Η ιστορία του Dhafir Harris γνωστού και ως Dada 5000 μοιάζει χαοτική αλλά βγαλμένη από την ζοφερή πραγματικότητα του θολωμένου «American dream».


Γεννημένος στα δυτικά της Φλόριντα σε μία πολύ φτωχή περιοχή όπως το Perrin μόνη ελπίδα μοιάζει μία διαδρομή όπως του Kimbo Slice. Ο Dada 5000 και ο Kimbo μεγαλώνουν στην ίδια γειτονιά με διαφορετική πορεία.

Το 2005 ο αείμνηστος Slice γίνεται γνωστός μέσω των αγώνων του στο Youtube και ζητά από τον Dada να τον ακολουθήσει στον αγώνα του με τον Ray Mercedes ως bodyguard.

Τότε ο Dada ήταν γνωστός στην γειτονιά για την υπερφυσική του δύναμη και τα βάρη που έκανε στο πίσω μέρος της αυλής του. Ο Slice τον επισκέφτηκε και άρχισαν να κάνουν προπονήσεις μαζί. Όταν ο Dada έκανε το ταξίδι με τον Slice και θαμπώθηκε από τις πολυτέλειες που διέθετε πλέον η ζωή του Kimbo αποφάσισε να κάνει το ίδιο.

Τρεις αγώνες έπαιξε που δεν δόθηκαν ποτέ στην δημοσιότητα, διότι ήταν υπερβολικά βίαιοι! Ο Slice ήθελε τα φώτα της δημοσιότητας δικά του και δεν προώθησε τον Dada.

Ο τελευταίος αναγκάστηκε να μάχεται πλέον μόνος σε παράνομους αγώνες για να φτιάξει το όνομα του. Λίγα χρόνια αργότερα δημιούργησε τα Dawg Fight που περιλάμβαναν ανθρώπους που μόλις είχαν βγει από την φυλακή. Ο σκοπός ήταν να μείνουν μακριά από τα κελιά και τις παράνομες δραστηριότητες με ένα όνειρο στο μυαλό τους, να γίνουν επαγγελματίες μαχητές…

Στο ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε το 2015 μαθαίνουμε πως πέντε από τους μαχητές του Dada έφτασαν να παίξουν επαγγελματικά. Τα «βιογραφικά» τους ήταν βαριά και σκοτεινά. Ο «Problem Child» , ο Mother Fuc@@@ Bryan, ο Tree, o Jimmy και ο Level Martinez είχαν κατηγορηθεί όλοι τους για σοβαρά αδικήματα. Ο Chanzie είχε ξυλοφορτώσει έξι άτομα στην φυλακή.

Όταν βγήκε τον έβαλαν να λύσει τις διαφορές του με τον Dada 5000 και εκεί βρήκε τον μάστορα του. Αργότερα οι δύο τους έγιναν φίλοι και ο Chanzie πάλευε πλέον για τον Dada. Μπορεί η ιστορία του Dada στο επαγγελματικό κομμάτι να μην ήταν λαμπερή, όμως εκτός των τριών αγώνων που έδωσε και γνωρίζουμε, είχε άλλους 100 στον δρόμο, χτίζοντας αθλητές και σώζοντας χαμένες ψυχές. Το ντοκιμαντέρ μπορείτε να δείτε στο Netflix και πρόκειται για πολύ καλή δουλειά.

DAWG FIGHT trailer from rakontur on Vimeo.