29/04/2024

Τα πρώτα ελληνικά MMA rankings! Οι Heavyweights!

Γράφει ο Χρήστος Μπάρδας. 

Εδώ και καιρό συζητάμε για την σύσταση των πρώτων ελληνικών MMA rankings και μετά τα τελευταία MMA events αλλά και τις πολύ ενδιαφέρουσες μάχες που έρχονται μέχρι το τέλος του χρόνου, θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να το κάνουμε το πρώτο βήμα και μάλιστα να ξεκινήσουμε με το πιο.. βαρύ έργο με τους εν Ελλάδι Heavyweights. Πριν όμως μπούμε στη λίστα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μερικά γενικές σκέψεις:

1. Με δεδομένο ότι κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σίγουρα θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και διαφωνίες. Το θέμα όμως είναι ότι η λίστα θα είναι ανοιχτή σε ανανεώσεις μετά από κάθε μεγάλο event και αργά η γρήγορα θα γίνει πιο οικουμενικά αποδεχτή από ότι στην αρχή.

2. Η πρώτη τοποθέτηση γίνεται με βάση αρκετά στοιχεία. Τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών αλλά και την δυνητική ικανότητα κάθε μαχητή. Μακάρι να υπήρχαν τόσοι πολλοί αγώνες που να βγάζουμε τις λίστες μόνο με βαθμούς από τα αποτελέσματα αλλά έτσι όπως είναι τώρα η φάση θα χρειαστεί λίγη δημιουργική λογιστική…

3. Στις λίστες θα αναφερθούν αλλά δεν θα καταταχθούν όσοι Έλληνες μαχητές παίζουν τώρα μόνο έξω. Τόνυ Χριστοδούλου, Αλέξης Νικολακόπουλος, Αθηνόδωρος Μιχαηλίδης κοκ. Αν επιτρέψουν φυσικά και θα πάρουν θέση.

4. Για την ώρα θα συσταθεί μόνο top 5 και όχι top 10, για λόγους που έχουμε αναλύσει πιο πάνω (έλλειψη μαχητών. παιχνιδιών).

.

Ελληνικές ΜΜΑ – Heavyweights  + 93 κιλά 

.

1. Νέστορας «Titan» Μπατζέλας

O Νέστορας (δεξιά στη φωτό) είναι πιο σταθερός και φορμαρισμένος Heavyweight στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με ήττες μόνο στο εξωτερικό και δικαιωματικά παίρνει για τώρα την πρώτη θέση. Το ρεκόρ του έχει και κάποια missmatch με ελαφρύτερους αντιπάλους αλλά έχει και δύο νίκες με τον εξαιρετικό Βούλγαρο Emil Zahariev και τον Marian Russu ενώ σε λίγους μήνες παίζει και ένα δυνατό ελληνικό ντέρμπι με τον Γιώργο Κατσινόπουλο στο No Limits 23.

nestor

.

2. Γιώργος «Crazy Frog» Κατσινόπουλος 

Με απασχόλησε αρκετά η θέση του Γιώργου Κατσινόπουλο (φωτό Καρτέρης). Από τη μία έχει 5-6 χρόνια να αγωνιστεί στις ΜΜΑ (Grappling αγωνιζόταν πιο τακτικά ειδικά πριν τον τραυματισμό του είχε παγκόσμιο μετάλλιο), από την άλλη έπαιζε και κέρδιζε αγώνες στην Αμερική όταν στην Ελλάδα βλέπαμε ακόμη PRIDE. Με θητεία σε δύο τεράστια καμπ, του Pat Miletich και του Tristar και με δεδομένο τον αγώνα με τον Μπατζέλα σε λίγο καιρό, αλλά και την υπόλοιπη λίστα… η θέση του είναι αυτή.

katsinopoulos

.

3. Γιάννης Αρζουμανίδης 

Ο Θεσσαλονικιός παλαιστής δεν έχει πολλούς αγώνες στις ΜΜΑ αλλά το ταλέντο του στο παιχνίδι στο έδαφος είναι παγκοσμίου επιπέδου. Η μάχη του με τον Μπατζέλα τον Οκτώβρη στο MMA CHALLENGE PRO σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του Κατσινόπουλος – Μπατζέλας τον Μάη αναμένεται να καθορίσει την κατηγορία.

.arzou

4. Λαυρέντης Παπαδόπουλος

Δύο στις δύο νίκες εντός Ελλάδος για τον Παπαδόπουλο (φωτό studio rafael) στο Cage Survivor και μία ήττα σε αγώνα της τελευταίας στιγμής χωρίς προετοιμασία στην Ελβετία ενάντια στον πάρα πολύ έμπειρο Haris Reiz τον καθιστούν έναν από τους ανερχόμενους Έλληνες Heavyweights στην ίσως πιο ισχνή κατηγορία κιλών.

.rafael

5. Τριαντάφυλλος Μαρούγκας 

Ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες ΜΜΑ μαχητές με σταθερή πορεία μέχρι το GFC 3 όπου έπαιξε και κέρδισε τελευταία φορά. Επικίνδυνος για κάθε έναν σε αυτή τη λίστα είναι στο 5 και όχι στο 4 λόγω της σχετικής αποχής του τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

marougkaw