02/05/2024

ΣΟΚ: 27χρονος μαχητής πεθαίνει μέσα στο κλουβί…

Σύμφωνα με τα Ρώσικα Μέσα ένας 27 χρονος ΜΜΑ μαχητής πέθανε μέσα στο κλουβί σε αγώνα ΜΜΑ στο Αζερμπαϊτζάν όταν δέχτηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι (όχι αντικανονικό όπως φαίνεται) και έχασε τις αισθήσεις του με τους γιατρούς να μην μπορούν να τον επαναφέρουν. Αργότερα έγινε γνωστό ότι η αιτία θανάτου ήταν εγκεφαλική αιμορραγία. Αν και υπάρχουν αναφορές ότι είχε περάσει εξετάσεις την προηγούμενη ημέρα, δεν είναι γνωστό ποιες ήταν αυτές, αν ήταν ο αγώνας επίσημος υπό κάποια ομοσπονδία ή ανεπίσημος και ποιες προφυλάξεις είχαν παρθεί ακριβώς.

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να καταλάβει ο κόσμος ότι όταν λέμε ότι υπάρχουν άλλα αθλήματα που είναι το ίδιο και πιο επικίνδυνα από το ΜΜΑ και τα μαχητικά αθλήματα γενικότερα, δεν σημαίνει πως και αυτά είναι τελείως ακίνδυνα. Γι’ αυτό ακριβώς λέμε και ξανά λέμε για την ανάγκη της τήρησης αυστηρών προδιαγραφών με εξετάσεις όχι απλά την ίδια μέρα (στηθοσκόπιο – θερμοκρασία) αλλά αυστηρές νευρολογικές, παθολογικές, αιματολογικές και ότι απαιτείται.

Δυστυχώς με εξαίρεση κάποιες διοργανώσεις που έχουν ανακοινώσει στο παρελθόν ότι οι αθλητές τους περνάνε τέτοιες εξετάσεις, οι περισσότερες σήμερα συνεχίζουν να μην παίρνουν στα σοβαρά αυτό το θέμα… Ακούστε παρακάτω την εκπομπή που είχαμε κάνει με τον διεθνή διαιτητή Γιάννη Μαυρίδη για το θέμα, όλα σχεδόν ισχύουν και σήμερα.