19/04/2024

Πόσα αντιντόπινγκ τεστ έκανε ο McGregor μέσα στο 2016; Ποιος ο «βασιλιάς» στους ελέγχους;

Ανάσα δεν προλάβαιναν να πάρουν έπειτα από τους συνεχόμενους ελέγχους της USADA μέσα στο 2016 μερικοί από τους μεγαλύτερους σταρ των ΜΜΑ και το UFC. Παρέα μ’αυτούς και ο απόλυτος σταρ Conor McGregor. Αλήθεια, πόσα τεστ έκανε τη σεζόν που μας πέρασε ο Ιρλανδός; Όλες οι απαντήσεις στο αφιέρωμα του FOX που ακολουθεί. 


Ξαφνικούς και πολλούς ελέγχους ντόπινγκ πέρασαν μερικοί από τους αστέρες του UFC και του παγκόσμιου ΜΜΑ.

Το FOX πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα που συμπεριέλαβε σε λίστα τους μαχητές οι οποίοι μέσα στο 2016 πέρασαν τα περισσότερα αντιντόπινγκ τεστ από τον αρμόδιο φορέα που έχει γίνει ο φόβος και τρόμος τόσο του promotion όσο και των αθλητών τα τελευταία χρόνια.

Μη ξεχνάμε πως η USADA, δικαίως βέβαια, έχει γίνει υπαίτια να χαλάσουν μεγάλα ματς του UFC!

Ας δούμε όμως αναλυτικά τη σχετική λίστα ξεκινώντας από την κατηγορία του McGregor κι όταν λέμε κατηγορία δεν εννοούμε τα κιλά, αλλά αυτούς που ελέγχθηκαν από την USADA ανάλογες με τον Ιρλανδό φορές.

 

 

Ο Conor McGregor για το 2016 δεν έχει ελεγχθεί ούτε μία ούτε δύο ούτε καν τρεις φορές. Η USADA του χτύπησε την πόρτα τη χρονιά που μας πέρασε 11 φορές. Έντεκα τεστ δηλαδή για τον Conor και τα έντεκα «καθαρά» για τον Ιρλανδό σούπερ σταρ των μαχητικών αθλημάτων. Τόσες φορές είχαν ελεγχθεί και οι: Amanda Nunes, Cain Velasquez, Cody Garbrandt, Cris Cyborg, Dan Henderson, Daniel Cormier, Fabricio Werdum, Michael Bisping, Yoel Romero, Stipe Miocic, Vitor Belfort. 

Δέκα τεστ μέσα στο 2016 πέρασε η Holly Holm και οι: Misha Cirkunov, Robbie Lawler, Urijah Faber.

 

 

Δώδεκα φορές ελέγχθηκε ο πρωταθλητής της welterweight κατηγορίας Tyron Woodley. Η USADA είχε γίνει «αυτοκόλλητη» με τον συναισθηματικό champion που θα υπερασπιστεί σε λίγες ημέρες τον τίτλο του ξανά κόντρα στον Stephen Thompson ο οποίος επίσης τα’χει καλά με τους ελεγκτές ντόπινγκ. Ο διεκδικητής τίτλου εξετάστηκε και αυτός 12 φορές όπως και οι: Miesha Tate, Nate Marquardt.

Από εκεί και πέρα 13 φορές μέσα στο 2016 η USADA χτύπησε την πόρτα των πόρτα των Barnett και Hendricks. Ο Josh μάλιστα σ’ένα απ’αυτά πιάστηκε να είναι θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας.

Δεκατέσσερις φορές η USADA εξέτασε για ουσίες ντόπινγκ τους Eddie Alvarez και Dominick Cruz. Αμφότεροι μέσα στο 2016, εκτός από τις στενές σχέσεις με τον φορέα έχασαν και τους τίτλους τους σε lightweight και bantamweight κατηγορία αντίστοιχα. Εννοείται πως κανείς από τους δύο δεν ήταν καμία φορά θετικός στον έλεγχο.

«Βασιλιάς» των περισσότερων ελέγχων για το 2016 ένας μαχητής με παρελθόν στα αρχεία της USADA. Ο Anderson Silva που έπαιξε μόλις δύο φορές τη χρονιά που μας πέρασε ελέγχθηκε για χρήση απαγορευμένων ουσιών 15 φορές!

 

Στα Social Media γίνεται η μεγάλη… μάχη:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ FIGHTSPORTS ΣΤΟ INSTAGRAM

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ FIGHTSPORTS ΣΤΟ FACEBOOK

 

Διαβάστε επίσης στο Fightsports.gr:

 Ο μύθος του Έλληνα με τα καλύτερα λακτίσματα (ΒΙΝΤΕΟ)

12 χρόνια πριν ο Ζαμπίδης ισοπέδωσε τον «Headhunter»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάει για χρεωκοπία ο Floyd (;)