29/03/2024

Ο ΜΜΑ Hitman: Από παγκόσμιος πρωταθλητής εκτελεστής της μαφίας

Η ιστορία του Amar Suloev ξεπερνάει και μερικά από τα πιο δυνατά σενάρια γκαγκστερικών ταινιών από τους καλύτερους σεναριογράφους του κόσμου. Άλλωστε, λένε πως οι μοίρες είναι το τρίο που μπορεί να κατασκευάσει τα πιο απρόβλεπτα σενάρια ζωής. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο εάν συγκεντρωθεί κανείς στις λεπτομέρειες του παρακάτω κειμένου.

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1976 στην Αρμενία της Σοβιετικής Ένωσης. Η ΜΜΑ καριέρα του ξεκίνησε το 1999 με ήττα στο M-1 και τελείωσε με νίκη στην ίδια διοργάνωση το 2008. Στο ενδιάμεσο ο Suloev έπαιξε από το Pride μέχρι το UFC. Μοιράστηκε το κλουβί της κορυφαίας MMA διοργάνωσης με τον θρυλικό, θεμελιωτή του θεσμού Chuck Liddell από τον οποίο ηττήθηκε στην απόφαση το 2002.

Φωτογραφία από το UFC 35 με τον Amar να ρίχνει high kick στον θρυλικό Chuck Liddell

To 2013 το Rostov της Ρωσίας συγκλονίστηκε από την απόπειρα δολοφονίας του αξιωματούχου Nikolai Nesterenko. Ηθικούς αυτουργός ο επίσης αξιωματούχος Sergei Zirinov ο οποίος τελικά αποδείχθηκε σκληροπυρηνικό μέλος του οργανωμένου εγκλήματος.

Στην ενέργειά όμως ο Zirinov δεν ήταν μόνος. Συνεργοί του άλλοι πέντε άντρες μεταξύ των οποίων και ο Amar Suloev. Αυτό ήταν…
Έπειτα από εκείνη τη στιγμή ξεκινάει η ιστορία του παγκόσμιου πρωταθλητή που από τα υψηλότερα κλιμάκια του ΜΜΑ… έπεσε στα υψηλότερα κλιμάκια της μαφίας και κατηγορείται ως ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, Hitman για τους πιο… In.

Ένας πολύ επικίνδυνος στράικερ ο οποίος κατάφερε στον ΜΜΑ κόσμο να δοθεί σε μία υποταγή παρακαλώ το όνομά του:  «The Suloev Stretch»

Κατέληξε στο πλευρό του Zirinov να βόσκει στα πιο βαθιά του υποκόσμου και με τις περγαμηνές μάλιστα της ανόδου του στις τάξεις της ρώσικης μαφίας με το ανώτατο χρίσμα του «Vor Vzakonie» να φλερτάρει μαζί του. Εφόσον μπήκε και στη φυλακή από το 2013, τότε όντως ο συγκεκριμένος τίτλος τιμής για τους Ρώσους μαφιόζους ίσως να ήταν και δικός του εάν τα πράγματα δεν άλλαζαν, ριζικά κιόλας.

Μία βασική λεπτομέρεια σε αυτό το κομμάτι είναι πως ένας «Vor» δεν έχει σπίτι και οικογένεια. Το σπίτι είναι η φυλακή 100% και οι άδειες εξόδου εάν και εφόσον υπάρχουν είναι μία βόλτα στο… εξοχικό που λέγεται ελευθερία. Η επιστροφή στη φυλακή είναι δεδομένη για όποιον έχει το συγκεκριμένο ρόλο.

Στο διά ταύτα όμως και φτάνοντας στο 2016 με τον Soluev και την ομάδα του να βαρύνονται όχι με μία απόπειρα δολοφονίας, αλλά με έξι συμβόλαια θανάτου τα οποία εκπληρώθηκαν μέσα στα οποία βρίσκονται νεκροί πολιτικοί παράγοντες και οι σύζυγοι τους ο πρώην MMAer και νυν Hitman αργοπεθαίνει στο κελί του έχοντας απολέσει πάνω από 20 κιλά.

Καρκίνος του στομάχου η διάγνωση και ο Amar μέσω του δικηγόρου του δεν ζητάει ελεημοσύνη, αλλά ανθρώπινη αντιμετώπιση ως προς το πρόβλημά του. Να του επιτραπεί τουλάχιστον να παλέψει με την αρρώστια του…

Απάντηση καμία μέχρι στιγμής και η ιστορία κλείνει μ’έναν πρώην πρωταθλητή που μπήκε στη μαφία και τώρα περιμένει την ετυμηγορία του ή τον θάνατο.