26/04/2024

Οι προβλέψεις των εγχώριων fighters για την μάχη McGregor vs Nurmagomedov

Η μεγάλη μάχη πλησιάζει και λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση το Fightsports.gr μιλάει με εγχώριους MMAers για το πως μπορεί να καταλήξει η μάχη του Conor McGregor με τον Khabib Nurmagomedov τα ξημερώματα της Κυριακής(Cosmote Tv). 


Αθηνόδωρος Μιχαηλίδης

«Το παιχνίδι αυτό θα κριθεί στη λεπτομέρεια και σε πόσο καλή φυσική κατάσταση βρίσκονται οι αθλητές γιατί πριν την μάχη είναι ο τομέας του weight cut που θεωρώ πως παίζει καθοριστικό ρόλο στην απόδοση των μαχητών.

Ο Notorious έχει πλεονέκτημα στην όρθια μάχη καθώς ξέρουμε ότι είναι δεινός striker και δεν συγχωρεί οpenings του αντιπάλου του, σε αντίθεση με τον Khabib που έχει επιθετικό παιχνίδι και αμείλικτη παλαιστική πίεση που αν την χρησιμοποιήσει σωστά μπορεί να μπλοκάρει και να κυριαρχεί του αντιπάλου του.

Προσωπικά θέλω να νικήσει ο Νοtorious και να δούμε ένα τρελό νοκ αουτ στη διάρκεια του δεύτερου με τρίτου γύρου… Ένα είναι σίγουρο το fight αυτό θα είναι τρελό».

Ελίνα Καλλιονίδου

«Είναι 51-49… Πιστεύω Κhabib διότι έχει προπονηθεί πάρα πολύ καιρό για αυτό τον αγώνα και τον περιμένει πως και πως..Είναι τρελός για αυτό το παιχνίδι. Από την άλλη τα δυο χρόνια αποχής του McGregor μπορεί να μας επιφυλάσσουν εκπλήξεις και έναν βελτιωμένο αθλητή στο έδαφος (λόγω Dillon Danis) όσο και στο όρθιο».

Ελένη Μωϋσίδου

«Αν και είμαι υπέρ του Conor, πιστεύω πως ο Khabib θα τον παρασύρει στο παιχνίδι του, θα τον κουράσει και θα πάρει το ματς στα σημεία».

Σωτήρης Κασελούρης

«Ο McGregor έχει αμφισβητηθεί πολλές φορές στο παρελθόν, όταν ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει τον Mendes, όλοι είπαν ότι ήρθε η ώρα να χάσει, το ίδιο έγινε με τον Jose Aldo και τον Eddie Alvarez, αλλά όχι μόνο τους νίκησε, αλλά τους έδειρε κανονικά.

O Khabib από την άλλη πλευρά, είναι unstopable force μπορεί να βασανίζει τον αντίπαλο του για 25 λεπτά συνεχόμενα, είναι αήττητος με το εντυπωσιακό 26-0.

Βλέποντας τον όμως απέναντι στο Edson Barbosa, όπου έμπαινε με ψηλά το σαγόνι και απέναντι στον Αl Iaquinta, όπου στον δεύτερο γύρο δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο takedown, πιστεύω ότι ο Conor ξέρει πολύ καλά τι έχει να αντιμετωπίσει και το τι ακριβώς πρέπει να κάνει για να φύγει με την νίκη.

Από τους πιο έξυπνους αθλητές στον χώρο, πιστεύω και θέλω, ο Νotorious να αποδείξει ποιος είναι ο Greatest of all time».

Γιώργος Γιαννακίδης

«Πιστεύω πως θα κερδίσει ο Khabib. Οι ΜΜΑ δεν είναι μόνο όρθια μάχη που ο Conor είναι πολύ καλός. Έχει και έδαφος που πιστεύω ότι ο Κhabib θα το πάει εκεί και θα κερδίσει έτσι».

Ζαχαρούλα Τασιούλα

«Προσωπικά θα ήθελα να κερδίσει ο Khabib ωστόσο θεωρώ ότι οι δύο αθλητές βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και το ματς θα είναι 50-50.

Και οι δύο θα παίξουν αποφασιστικά. Ο McGregor για να διατηρήσει το δυναμικό προφίλ του, κρατώντας το παιχνίδι πιο πολύ στο όρθιο, ενώ ο Khabib θέλοντας να επιβραβευτεί για αυτή του την πρόκληση, θα μπει αποφασισμένος να νικήσει και θα προσπαθήσει να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, σπάζοντας τις επιθέσεις του Conor και πηγαίνοντας κυρίως στο έδαφος .

Όποιο και αν είναι πάντως το αποτέλεσμα κατά τη γνώμη μου θα δούμε ένα πολύ ωραίο ματς».

Ραφαήλ Σκούρας

«Παρά το 26-0 του Κhabib πιστεύω θα κερδίσει ο Conor. Δύο χρόνια αποχής είναι πολύς καιρός για να βελτιωθεί και είναι πεινασμένος.
Αν καταφέρει να κρατήσει τον αγώνα εκεί που θέλει θα δούμε νοκ άουτ στον πρώτο γύρο αν και πιστεύω ότι μπορεί να κερδίσει και με ένα submission έκπληξη».
Βιβή Ρουστάνη
«Πιστεύω πως θα κερδίσει ο Κhabib. Σέβομαι και τους δυο αθλητές και θεωρώ πως και οι δυο είναι απίστευτοι στο είδος τους.
Απλά θεωρώ τον Κhabib πιο ολοκληρωμένο ως MMA Fighter και αν το παιχνίδι πάει στο έδαφος θα τον τελειώσει.
Επιπλέον, μου αρέσει ο σεβασμός που δείχνει ο συγκεκριμένος αθλητής στους αντιπάλους του και η προσήλωση του στο άθλημα σε αντίθεση με τον Conor και βλέπω πως η ψυχολογία είναι αυτή που θα βγάλει τον νικητή του παιχνιδιού».
Χριστίνα Καμενίτσα
«Όσο και να θέλω να κερδίσει ο Khabib κάτι μέσα μου μου λέει ότι ο τρελό-Ιρλανδος θα είναι αυτός που θα κερδίσει την μάχη με τον striking του. Πιστεύω ότι ο Khabib είναι πολύ δυνατός παίκτης με ψυχή και ήθος και ότι έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για τον συγκεκριμένο αγώνα.
Όσο καλός είναι στο έδαφος άλλο τόσο και στην όρθια μάχη του. O Conor είναι έξυπνος και στρατηγικός παίκτης με φοβερό striking. Ίσως να είναι ο καλύτερος και πιο εμπορικός αγώνας μέχρι στιγμής στο UFC. Όλοι θέλουμε να δούμε ποιος θα κλείσει τα στόματα».

Ρόμπερτ Ογκανεσιάν

«Και οι δύο αθλητές είναι φωτιά και μοναδικοί. Εγώ πιστεύω αν ο Conor δεν τoν βγάλει νοκ άουτ στους πρώτους τρεις γύρους θα χάσει. O Κhabib έχει περισσότερη ανθεκτικότητα, αντοχή και πιέζει. 

Ο McGregor βρίσκει τρόπους να τα βγάλει πέρα με έναν καλύτερο αντίπαλο, βάζοντας το μυαλό του να δουλέψει. Ο Khabib είναι ένας θολωμένος ταύρος. Θα τα δούμε όλα εκείνη την μέρα». 

Χριστίνα Στελλίου

«Ο McGregor έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον αγώνα. Ξέρει να αποφεύγει την πάλη και στην προετοιμασία του έδωσε πολύ βάση σε αυτό.

Οι γροθιές του βρίσκουν πάντα στόχο και θα είναι δύσκολο για τον Νurmagomedov να πάρει takedown χωρίς φθορά. Αν περάσουν στον τρίτο γύρο βέβαια αυξάνονται οι πιθανότητες για τον Νurmagomedov, ειδικά αν καταλήξουν στa clinch.

Πιστεύω ότι πιθανότερο είναι να κερδίσει ο McGregor με ΚΟ η ΤΚΟ. Θα ήθελα όμως, να δω τον Νurmagomedov, να τελειώνει το παιχνίδι στο έδαφος. Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον».

Κώστας Αρμάγος

«Πιστεύω και θέλω να κερδίσει ο McGregor γιατί είναι πιο ευφυής. Εκτός από την τέλεια όρθια μάχη που έχει , θα είναι και πολύ καλά προετοιμασμένος για το έδαφος.

Ίσως όχι σαν grappling αλλά στο πως να μην μένει πολύ ώρα στο έδαφος που είναι το παιχνίδι του αντιπάλου του».

Ελένη Γάθη

«Παρόλο που υποστηρίζω και τους δύο αθλητές πιστεύω ότι υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Για McGregor είμαι σίγουρη ότι θα κρατήσει το παιχνίδι στο striking και θα προσπαθήσει να τον τελειώσει αργά, ενώ ο Khabib θα παίξει σε όλα τα επίπεδα και θα τον πάει για έδαφος.

Προβλέπω εν τέλη ΤΚΟ για Κhabib στον τρίτο γύρο , αν και προτιμώ να δούμε πεντάγυρη ματσάρα»

Ιωάννης Μποτώνης

«Η εκτίμηση μου είναι πως το ματς θα είναι αμφίρροπο. Είναι πολύ περίεργο παιχνίδι με δύο εντελώς διαφορετικούς μαχητές και δύο εντελώς διαφορετικά στυλ.

O Khahib είναι πολύ καλός και δυνατός στο παλαιστικό κομμάτι κάτι που υστερεί ο Conor και ο McGregor έχει πολύ σωστή απόσταση και εξαιρετικό striking, κάτι που λείπει κατά την γνώμη μου από τον Nurmagometov.

Πιστεύω όμως πολύ στο μυαλό του Conor μπορεί να οδηγήσει το παιχνίδι όπου θέλει αυτός και παίζει πολύ με την ψυχολογία του αντιπάλου, αυτό ίσως κάνει την διαφορά και φέρει την νίκη στον Ιρλανδό. Προσωπικά είμαι με τον Conor McGregor».

Αλέξης Ναστούλης

«Είναι 50-50 το παιχνίδι διότι ο Conor είναι πολύ επικίνδυνος στο strike και ειδικά στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Από την άλλη πιστεύω αν το παιχνίδι πάει στα μισά του δεύτερου γύρου και πάει το παιχνίδι στο έδαφος ο Khabib θα γίνει επικίνδυνος. Όποτε είναι καθαρά ποιος θα τσιμπήσει και θα μπει στο παιχνίδι του άλλου».

Πρόβλεψη συντάκτη- Κίμωνας Οζζ. 

«Το παιχνίδι αυτό είναι από τα δυσκολότερα για τον Conor McGregor. Το στυλ του Nurmagomedov δεν έχει καταφέρει να το αντιμετωπίσει κανείς μέχρι τώρα και θα παίξει σημαντικό ρόλο η απραξία του Ιρλανδού.

Ο πιο ενεργός μαχητής έχει πάντα το πλεονέκτημα ωστόσο δεν μπορείς ποτέ να παραβλέψεις το…ένα χτύπημα του Notorious. Ο Κhabib δύσκολα πέφτει σε παγίδες και θα προσπαθήσει 1000 φορές για το take down. Αν η μάχη πάει στο έδαφος θα τελειώσει εκεί».