19/09/2020

Νέα σελίδα για τις MMA υπό την αιγίδα της ΕΛΟΠ

Νέα σελίδα στο ερασιτεχνικό MMA

  • Η επιλογή των πρωταθλητών στον εξοπλισμό μαχητικών αθλημάτων

Ύστερα από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΛΟΠ την Δευτέρα 27/7/2020, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης (ΕΛΟΠ), ψήφισε και αποφάσισε για τον κλάδο άθλησης ΜΜΑ: Πρόεδρος Επιτροπής Διοίκησης: Κατσιάρας Δημήτριος Μέλη της επιτροπής Γιάγκος Πολατίδης, Κουρσάρης Σπύρος, Ξερικός Βασίλειος, Σπύρος Τζώρας, Ποντίκα Αναστασία, Μαναφας Αλέξανδρος. 

Αρχές Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσουν τά μελη τής επιτροπής όπου θα βγει και το Δ.Σ τού κλάδου άθλησης τού ΜΜΑ. Μετά την σχετική απόφαση ο πρόεδρος της επιτροπής Κατσιάρας Δημήτριος δήλωσε τα εξής:

«Με μεγάλη μου χαρά και τιμή σας ανακοινώνω την έναρξη της συνεργασίας μου με την ΕΛΟΠ , από την θέση του Προέδρου της επιτροπής για τον κλάδο άθλησης των (MMA). Σκοπός μας είναι η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού MMA στην Ελλάδα, έτσι ώστε οι Έλληνες αθλητές να έχουν την δυνατότητα συμμετοχής σε διασυλλογικά, πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα καθώς και διεθνή τουρνουά, με σκοπό την εξέλιξη, την ανάδειξη και την αναγνώριση τους σε διεθνές επίπεδο.

Δεύτερο και επίσης σημαντικό είναι η δυνατότητα που θα έχουν οι μαθητές – αθλητές, να κάνουν χρήση των ευεργετικών προνομίων του Αθλητικού Νόμου και να μοριοδοτούνται με βάση τις διακρίσεις τους στα επίσημα πρωταθλήματα της ομοσπονδίας. Με την στήριξη της ΕΛΟΠ, την εμπειρία που έχω αποκτήσει ύστερα από 20 χρόνια σαν διοργανωτής αγώνων και την αγάπη μου για τα μαχητικά αθλήματα στοχεύω στην αναβάθμιση της ποιότητας των διοργανώσεων, φτάνοντας τα σε ένα επίπεδο που κάλλιστα θα μπορεί να θεωρηθεί επαγγελματικό.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΕΛΟΠ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και να δηλώσω ότι η διασφάλιση της ακεραιότητας των αθλητών και η υποστήριξη τους, θα είναι για εμένα και την Ομοσπονδία βασική προτεραιότητα, όχι μόνο στα λόγια αλλά σε κάθε περίπτωση έμπρακτα όποτε και όπως χρειαστεί. Εύχομαι καλή αθλητική χρονιά σε όλους και σύντομα να αναμένεται νέες σχετικές ανακοινώσεις»