26/04/2024

ΜΜΑ διοργάνωση βάζει Χούλιγκαν οπαδούς ποδοσφαίρου στο ρινγκ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια…φαεινή ιδέα είχε ο πρόεδρος του M-1 Vadim Filkenstein.


Αποφάσισε να διοργανώσει ένα ΜΜΑ event όπου οπαδοί δύο αντίπαλων ποδοσφαιρικών ομάδων, της CSKA και της Spartak Μόσχας θα κοντραριστούν με κανόνες ΜΜΑ, φορώντας τα επίσημα χρώματα των δύο ομάδων για τα… bragging rights.

Την «τιμή» δηλαδή να δηλώνουν ότι είναι πιο μάχιμοι από τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

«Το κάναμε σαν κοινωνικό έργο. Υπάρχουν πολλοί δυνατοί, νεαροί άνδρες που προσπαθούν εκεί έξω να διοχετεύσουν την ενέργεια τους. Οπότε τους δίνουμε διέξοδο.

-Πάτε στα γυμναστήρια, ξεκινήστε αγώνες σαν επαγγελματίες για να βγάλετε μερικά λεφτά, μην πλακώνεστε στους δρόμους. Αν είστε σκληροί και δυνατοί ξεκινήστε την καριέρα σας και βγάζετε έτσι τα προς το ζην. Μην ψάχνεται για φασαρίες. –

Γι’ αυτό το βλέπουμε ως καλό παράδειγμα γι’ αυτά τα παιδιά» είπε ο ίδιος στο RT.com

To CSKA vs Spartak είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ρωσία και η κόντρα των οπαδών συχνά διαχέεται και σε άλλο σπορ όπως το Χόκεϊ.

Η CSKA ιδρύθηκε από τον Ρώσικο στρατό επί κουμμουνισμού αλλά τα τελευταία χρόνια έχει τιμωρηθεί πολλές φορές από την UEFA για ρατσιστικά και ακροδεξιά πανό στο γήπεδο και ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σε ξένους παίχτες όπως ο Yaya Toure.

H Spartak ιδρύθηκε από εργατικά σωματεία και την θεωρούσαν την ομάδα του  λαού όμως και αυτοί έχει τιμωρηθεί για ακροδεξιά και ρατσιστικά πανό και ρατσιστική συμπεριφορά από τους οπαδούς προς ξένους παίχτες.

Ουσιαστικά αυτό που αναφέρει ο πρόεδρος της M-1 είναι μια μοντέρνα εκδοχή της single combat. Δηλαδή της μάχης ενάντια στους κορυφαίους δύο αντίπαλων στρατών. Η πλευρά του νικητή κερδίζει και τον πόλεμο (συνήθως) και γλιτώνουν το αιματοκύλισμα ανάμεσα στους δύο στρατούς.

Παράδειγμα, η μάχη του Αχιλλέα με τον Έκτορα στην Τροία, ή του Δαυίδ με τον Γολιάθ.

Τέτοια περιστατικά είναι καταγγεγραμένα στην ιστορία όλων των λαών, από τα αρχαία χρόνια, στον Μεσαίωνα, στην Ιαπωνία και την Κίνα μέχρι τις Αραβικές χώρες και όπου αλλού γινόντουσαν πόλεμοι.

Τώρα ο Vadim θέλει να προσδώσει και κοινωνικές προεκτάσεις στο όλο εγχείρημα… και αυτό είναι μεγάλο ζήτημα αν μπορεί να ισχύσει.. κανείς δεν τους εμποδίζει από το να σκοτωθούν και έξω από το ρινγκ.

Όπως και να έχει η μάχη είναι προγραμματισμένη για τις 18 Φεβρουαρίου και μάλιστα υπάρχει και στο banner του event κάτω αριστερά (soccer fight- Αμερικάνοι είναι;)