28/03/2024

Με πρώην UFCer o Αλέξης Σαββίδης στο FFC της Αθήνας!

Μια πολύ σημαντική μάχη θα έχει μπροστά του ο Αλέξης Σαββίδης στο FFC της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου στα 67 κιλά. 


Αντίπαλος του θα είναι ο Κροάτης Filip Pejic (12-2) ο οποίος έπαιξε στο UFC του Ζάγκρεμπ πέρυσι τον Απρίλιο όπου έχασε από τον Πολωνό Damian Stasiak με υποταγή. Ο Πολωνός έχει κάνει από τότε άλλη μια νίκη στο UFC!

O Pejic είναι ένας πολύ καλός μαχητής. Το ρεκόρ του εκτός από καλό ποσοτικά είναι και ποιοτικά. Μετά την ήττα του στο UFC κέρδισε άλλες δύο μάχες στο FFC με συνολικό ρεκόρ αντίπαλος 23-6, καταλαμβάνοντας ταυτόχρονα και την ζώνη της διοργάνωσης. Μια ζώνη που δεν θα είναι σε αυτόν τον αγώνα διαθέσιμη.

Από την άλλη ο Σαββίδης είναι εξαιρετικά ενεργός και μετά τα πρώτα του ματς στο εξωτερικό, θα παίξει ένα τέτοιο παιχνίδι για πρώτη φορά στην Ελλάδα αν και σε ξένη διοργάνωση.  Είναι μεγάλη πρόκληση γι’ αυτόν καθώς μιλάμε για τον τρίτο μαχητή του UFC που αντιμετωπίζει μετά τον Τόνυ Χριστοδούλου και τον Paul Redmond.

Το FFC είναι μια διοργάνωση που την παίρνουν πολύ σοβαρά υπόψη ακόμη και στο UFC και ο αντίπαλος έχει και το ρεκόρ και το όνομα. Είναι μια ευκαιρία μετά τα άτυχα αποτελέσματα που είχε στο εξωτερικό το Furious Kid να βάλει γερά θεμέλια για ένα σερί που μπορεί να τον πάει ψηλά.