25/04/2024

Η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του UFC: O Serra βγάζει ΚΟ τον GSP!

Εδώ και αρκετούς μήνες βλέπουμε το UFC να έχει αποτελέσματα «εκπλήξεις». Είτε μιλάμε για την ήττα του Aldo μέσα σε 13 δευτερόλεπτα, το ΚΟ της Holm επί της Rousey, την νίκη της Tate ή την νίκη του Diaz, σε κάθε μια από αυτές τις μάχες υπήρχε κόσμο που θεώρησε το αποτέλεσμα έκπληξη. Βέβαια υπήρχε και κόσμος που το είχε προβλέψει, ένα αποτέλεσμα όμως που δεν είχε προβλέψει ποτέ κανείς, ήταν η νίκη του Matt Serra επί του GSP και μάλιστα με ΚΟ!

Fightsports TV: Το ελληνικό κανάλι για… πολύ ξύλο! Δείτε τώρα τις καλύτερες μάχες, εκπομπές, συνεντεύξεις και Vlogs για τα μαχητικά αθλήματα! 

Στο UFC 69, στις 7 Απριλίου του 2007, ο Matt Serra διεκδίκησε ζώνη του UFC για πρώτη και τελευταία φορά στην καριέρα του. Απέναντι του ήταν ο GSP, ο Καναδός μαχητής που είχε κατακτήσει μόλις στην προηγούμενη μάχη την ζώνη κερδίζοντας κατά κράτος τον θρύλο της κατηγορίας Matt Hughes με ΚΟ. Αν και δεν είχε κάνει τα σπουδαία πράγματα που έκανε αργότερα, ο St Pierre θεωρούταν καθαρά ο καλύτερος 77ρης στον κόσμο, με μόνο μια ήττα στο ενεργητικό του και ένα σερί από δυνατές νίκες επί ονομάτων όπως ο Hughes, o Bj Penn, o Sean Sherk κοκ

Από την άλλη μεριά ο Serra ήταν πάντα ένας μέτριος μαχητής, με αρκετά καλό BJJ αλλά τίποτε άλλο ξεχωριστό. Όταν έπαιξε με τον GSP για την ζώνη, το ρεκόρ του ήταν 9-4 και ο μόνος λόγος που έφτασε να διεκδικεί τίτλο ήταν η συμμετοχή του στην 4η σεζόν του «The Ultimate Fighter» με τίτλο «The comeback».

Το UFC ψάχνοντας να βρει νέες ιδέες για το ριάλιτι του αποφάσισε να βάλει στη σεζόν μόνο μαχητές που ενώ είχαν αρκετά παιχνίδια στην διοργάνωση δεν κατάφεραν ποτέ να ξεχωρίσουν και είχαν ήδη κοπεί από το ρόστερ! Ο τελικός νικητής θα έπαιρνε την πρώτη του ευκαιρία για τίτλο.

Ο Serra κέρδισε στον τελικό τον Chris Lytle με Split Decision σε μια πολύ βαρετή απόδοση και κανείς δεν του έδινε καμία ελπίδα απέναντι στον GSP, που εκείνη την εποχή μάλιστα συνήθιζε να «τελειώνει» τους αντιπάλους του.

Η μάχη ξεκίνησε αναμενόμενα, ο πολύ καλύτερος GSP περνούσε ότι χτύπημα ήθελε και έμοιαζε να ψάχνει το 2ο σερί νοκ άουτ μετά τον Hughes. Μια γροθιά άλλαξε τα πάντα.

https://www.youtube.com/watch?v=q5ruOpjKuFQ

Αμέσως μετά ο Serra βγήκε off για λίγο καιρό τραυματισμένος, ο GSP κέρδισε 2 αντιπάλους σερί και όταν ήρθε η ώρα της ρεβάνς, επανέφερε την τάξη με ΤΚΟ.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr  

Diaz vs McGregor: Πως ο «αλήτης» απ’το Stockton σιώπησε τον περιβόητο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πορνοστάρ Jenna Jameson τρελαίνεται για τον McGregor

Πρωταθλητές στο κρεβάτι: Δείτε τι γυναίκες κυκλοφορούν οι MMAers (ΦΩΤΟ)