02/05/2024

Επιστρέφει ο Σουηδός «Βίκινγκ» στο UFC

Σε λίγες μέρες, ο Alexander Gustafsson επιστρέφει στο UFC μετά από αρκετούς μήνες για να αντιμετωπίσει τον Glover Texeira στο main event του UFC Fight Night 109 μπροστά στους συμπατριώτες του στην Σουηδία.


Όλο το event αν και δεν έχει μεγάλα ονόματα μοιάζει με ένα μικρό κρας τεστ για το μέλλον της Light heavyweight κατηγορίας. Αν εξαιρέσει κανείς τον άγνωστο παράγοντα Jon Jones και τους μεγαλύτερους σε ηλικία Texeira, Cormier, Manuwa, οι μόνοι μαχητές που μπορούν να έχουν μακρύ μέλλον ακόμη στο UFC και είναι σήμερα στις τοπ θέσεις των rankings, είναι σε αυτή την κάρτα.

Ο Gustafsson ήταν πάντα δυνατό ταλέντο, ο μόνος που παραλίγο να κερδίσει τον Jon Jones αλλά είχε κάποια δύσκολα και κάποια οριακά άσχημα αποτελέσματα και έχει χάσει λίγο φόρα αλλά απέναντι στον καλό βετεράνο Texeira θέλει μια εντυπωσιακή νίκη για να δείξει ότι είναι έτοιμος να πάει στην κορυφή και με τον Rumble εκτός UFC, έχει «δικαιώματα» για μάχη τίτλου και με τον Jones και με τον Cormier.

Λίγο πιο κάτω στην κάρτα ο Misha Cirkunov πρέπει να αποδείξει ότι δίκαια θεωρείται από πολλούς το πιο καυτό και ανερχόμενο όνομα της κατηγορίας απέναντι σε έναν μαχητή ερωτηματικό, τον Ελβετό Volkan Oezdemir. Ο Cirkunov είναι αήττητος (4-0) στο UFC έχοντας κερδίσει εντυπωσιακά άλλα νέα ανερχόμενα ονόματα της κατηγορίας και βρίσκεται στο #6 των rankings.

Από την άλλη πλευρά ο Volkan έχει μόνο ένα αγώνα στο UFC όταν κέρδισε με split decision τον Ovince St Preux και έτσι βρέθηκε στο #4 της κατηγορίας χωρίς να έχει δικαιολογήσει ουσιαστικά τόσο ψηλή θέση. Σε αυτό τον αγώνα θα δείξει όμως σε πιο επίπεδο βρίσκεται σίγουρα, όμως το ερώτημα έχει ενδιαφέρον. Ήταν τυχερός; ή βρήκαμε έναν νέο καλό Light heavyweight;

Όλη η κάρτα:

Light Heavyweight Alexander Gustafsson vs. Glover Teixeira
Light Heavyweight Volkan Oezdemir vs. Misha Cirkunov
Welterweight          Peter Sobotta vs. Ben Saunders
Welterweight          Abdul Razak Alhassan vs. Omari Akhmedov
Welterweight          Oliver Enkamp vs. Nordine Taleb
Middleweight         Jack Hermansson vs. Alex Nicholson

Preliminary Card 

Bantamweight Pedro Munhoz vs. Damian Stasiak
Middleweight   Trevor Smith vs. Chris Camozzi
Lightweight      Reza Madadi vs. Joaquim Silva
Welterweight    Nico Musoke vs. Bojan Veličković
Welterweight   Darren Till vs. Jessin Ayari
Lightweight     Marcin Held vs. Damir Hadžović