30/04/2024

Γιατί το Mayweather- Mcgregor είναι η πιο mainstream μάχη της εποχής!

Από χθες έχουν ξεσπάσει τα σενάρια για μία μάχη μεγατόνων μεταξύ του υπερπρωταθλητή Floyd Mayweather απέναντι στον σούπερ σταρ του UFC και πιο εμπορικό «προϊόν» του promotion, Conor McGregor.

ροντερνταμ

Όταν ο Floyd πριν από λίγο καιρό έβαλε τέλος στην καριέρα του, απογοήτευσε κόσμο διότι το κλείσιμο της δεν έγινε με κάποιο σπουδαίο fight. Πολλοί περιμένουν την ρελάνς του με έναν αγώνα που θα έχει μεγάλη λάμψη. Ο Conor McGregor θα ήταν ο ιδανικός.

Δύο διαφορετικοί κόσμοι αυτοί των ΜΜΑ και της πυγμαχίας θα βρεθούν αντιμέτωποι στο ρινγκ, με ένα προφανές αβαντάζ του Mayweather διότι θα παίξουν στο στυλ του. Σίγουρα υπάρχουν και κάποια ατού του Ιρλανδού, που πέρα από την τρέλα που κουβαλάει, είναι πολύ νεότερος και έχει μία συνέχεια αγώνων.

Ο ντόρος που  έχει προκληθεί από αυτό το ματς είναι δικαιολογημένος, διότι θα επιστρέψει στην ενεργό δράση ο καλύτερος πυγμάχος της εικοσαετίας για  superfight, την ώρα που ο McGregor βρίσκεται στον «αέρα» με την κόντρα που έχει ξεσπάσει στο UFC για πάρτη του.

Όλα αυτά δεν είναι εύκολο να συμβούν διότι ο McGregor έχει συμβόλαιο, όμως τα χρήματα που θα βγουν από αυτή την αναμέτρηση για όλους, είναι ικανά να τους βάλουν στο τραπέζι διαπραγματεύσεων.

Να δώσει το ΟΚ ο Dana White, να συμφωνήσουν στα κιλά, διότι θα πρέπει να πέσει ο McGregor και να γίνει ένας αγώνας που μπορεί να μην είναι ανταγωνιστικός εν τέλει, όμως  η λάμψη του θα απασχολήσει όλο τον πλανήτη.

Να μην ξεχνάμε πως το παιχνίδι που περιμέναμε όλοι μεταξύ του Mayweather και του Pacquiao ήταν ανταγωνιστικό αλλά δεν είχε και το σούπερ θέαμα ενώ αυτό το ζευγάρι σίγουρα μπορεί να το ξεπεράσει σε ενδιαφέρον. Άλλωστε το εμπορικό κομμάτι ενός fight και το θέαμα είναι πιο σημαντικά από την ανταγωνιστικότητα του.

O McGregor και απέναντι στον Diaz γνώριζε τα μειονεκτήματα του, όμως δεν… μάσησε μπήκε στο κλουβί ανεβαίνοντας κατηγορία και έπαιξε στα ίσα. Η πυγμαχία είναι κάτι άλλο, αλλά ο Ιρλανδός είναι πολύ καλός striker, σίγουρα με αδυναμίες, αλλά σκληρός και με πολλές επιλογές. Ο Mayweather είναι η αλεπού των ρινγκ, ξέρει πως να κερδίζει αλλά πως θα ήταν απέναντι σε έναν MMAer;

Υπάρχει άνθρωπος που γουστάρει τα μαχητικά αθλήματα και δεν θέλει να δει αυτό το ματς;