20/04/2024

Από το κλουβί ως τον θάνατο και πάλι πίσω!

Ένα βήμα πιο κοντά στην ίσως μεγαλύτερη ιστορία ολικής επαναφοράς στα μαχητικά (και όχι μόνο ) αθλήματα, ετοιμάζεται να κάνει σήμερα το βράδυ, ο Blagoi Ivanov.

Για όσους δεν ξέρουν την τρομερή ιστορία του ταλαιπωρημένου Βούλγαρου, που κέρδισε μέσα στη Ρωσία τον Fedor Emelianenko ενώ o Πούτιν περίμενε στις εξέδρες να βραβεύσει τον μεγάλο Ρώσο, διαβάστε:

Η μεγάλη του νίκη επί του Fedor τον έκανε θρύλο στον κόσμο του Sambo ενώ το αήττητο του σερί στις ΜΜΑ τράβηξε το βλέμμα του Bellator. Και εκεί ο Ivanov τα πήγε θαυμάσια, με 2 στις 2 νίκες έφτασε μέσα στο 2011 μέχρι τα ημιτελικά του Heavyweight τουρνουά, ένα βήμα πριν την μάχη για την ζώνη.

Τότε ήταν που όλα άλλαξαν.

Ένα βράδυ του Φεβρουαρίου του 2012 ο Βούλγαρος μαχητής με μερικούς συναθλητές τους βγήκαν σε κάποιο club της Σόφια για να γιορτάσουν  μία επιτυχία τους.

Εκεί κάποιος  ντόπιος με βεβαρημένο ποινικό μητρώο τους αντιλήφθηκε και αναγνωρίζοντας τον Ivanov προσπάθησαν να ξεκινήσουν κάποιον καυγά. Ο ίδιος προσπάθησε να τους σταματήσει και τότε ήταν που ένα μαχαίρι καρφώθηκε κάτω από την αριστερή του μασχάλη, βρίσκοντας και την καρδιά του και τον πνεύμονα.

Με πολύ προσπάθεια βγήκε έξω από το club και κατέρρευσε μέσα σε ένα ταξί. Ο οδηγός τον έτρεξε αμέσως στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί έσπευσαν να τον βάλουν για εγχείριση και να προσπαθήσουν να σταματήσουν την αιμορραγία και να αποκαταστήσουν ταυτόχρονα και την καρδιά και τον πνεύμονα.

Μετά από 5 ώρες εγχείρισης τα κατάφεραν όμως τότε ο Ivanov άρχισε να παθαίνει μολύνσεις από το μεγάλο τραύμα.

subscribe-to-our-youtube-channel

Πέρασε συνολικά 86 μέρες σε τεχνητό κώμα, ακόμη και για την αναπνοή του χρειαζόταν τεχνητό πνεύμονα. Όταν επανήλθε είχε χάσει πάνω από 30 κιλά, τα πόδια και τα χέρια του είχαν ατροφήσει ενώ λόγω της έλλειψης φυσικής αναπνοής έπρεπε να μάθει να αναπνέει ξανά από την αρχή. Οι γιατροί του είπαν ότι οι πιθανότητες να ζούσε κάποιος από τέτοιο τραυματισμό ήταν 1 στο εκατομμύριο. Να επιστρέψει σε αγωνιστική δράση ακόμη λιγότερες…

Ενώ ακόμη μάθαινε να αναπνέει, ζήτησε από τον μάνατζερ του να του φέρει στο νοσοκομείο ιμάντες προπόνησης ενώ μόλις μία βδομάδα μετά την έξοδο ήταν ήδη στο γυμναστήριο.

Σήμερα, 2 χρόνια μετά το τρομερό συμβάν και 6 χρόνια μετά τη μεγάλη νίκη του επί του Fedor βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν ακόμη Ρώσο, τον Alexander Volkov στον τελικό του τουρνουά του Bellator στο πρώτο Pay per view της διοργάνωσης. Το ίδιο τουρνουά που είχε αφήσει στη μέση τότε.  Από το κλουβί ως τον θάνατο και πάλι πίσω!

UPDATE 30/09/2016:

Δυστυχώς ο Ivanov έχασε τον αγώνα με τον Volkov τότε και έφυγε από το Bellator αλλά υπέγραψε με το WSOP όπου κέρδισε 3 αγώνες σερι και είναι σήμερα ο πρωταθλητής της διοργάνωσης!
.
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΑΡΔΑ; ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ