28/03/2024

Τι σχέση έχει το τσιγάρο με τα ούρα της αγελάδας;

Γράφει ο Dr. Κωνσταντίνος Δαβιτίδης – saveyoursmile.grplaysafe.gr

Ναι, ξέρω σε έχουν μουρλάνει με τα διάφορα στοιχεία που ανά καιρό δημοσιεύονται, αλλά δεν το κόβεις. Σου τοποθετούν φωτογραφίες στο πακέτο τόσο τρομακτικές και αποτρεπτικές που άλλος θα είχε κυριολεκτικά αηδιάσει, αλλά εσύ εκεί το χαβά σου…συνεχίζεις να καπνίζεις. Μήπως αυτά που θα διαβάσεις παρακάτω να σε βοηθήσουν όχι να το κόψεις, αλλά έτσι απλώς να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου.

Μάθε ότι ΔΕΝ καπνίζεις αληθινό καπνό, αλλά κάτι παρόμοιο με καπνό. Έχουν προστεθεί τόσα χημικά στοιχεία, τα οποία επιτρέπουν στη βιομηχανία πρώτον να μειώσει το κόστος του τσιγάρου σχεδόν στο ένα λεπτό, από την άλλη να το κάνουν εθιστικό δια το μισό παγκόσμιο πληθυσμό. Απλό χαρτί είναι αυτό που εμποτίζεται, προστίθενται και λίγα υπολείμματα καπνού, είναι έτοιμο το τσιγαράκι.

Οι περισσότερες ουσίες που προστίθενται στο τσιγάρο αυξάνουν συνεχώς την εξάρτηση από στη νικοτίνη που θεωρείται από ειδικούς τρίτη τοξική – ναρκωτική ουσία μετά τη μορφίνη και την κοκαΐνη. Τώρα είναι που θα πάθεις πλάκα: Για να κάνουν πιο εθιστική και άμεσα αποτελεσματική τη νικοτίνη εμποτίζουν τον καπνό από τη δεκαετία του ’50 με ούρα αγελάδας. Η προσθήκη ουρίας που περιέχει φυσικά αμμωνία, αλκαλοποιεί τον καπνό, καθιστώντας τη νικοτίνη εύκολα και στιγμιαία εισερχόμενη από το αίμα στον εγκέφαλο, όπου ασκεί και την άκρως εθιστική της δράση.

Τέλος μη ξεχνάς το γεγονός ότι τα φύλα καπνού πριν τη χρήση τους ακτινοβολούνται σε ειδική γραμμή παραγωγής δια να θανατωθούν σε σύνολο όλοι οι μικροοργανισμοί που τρέφονται από τον καπνό, αλλά συνάμα τον καταστρέφουν. Οι επικίνδυνες αυτές ραδιενεργές ουσίες παραμένουν εν μέρει στα φύλλα καπνού που στη συνέχεια χρησιμοποιούνται στα αγαπημένο σου τσιγάρο.