14/08/2022

Ramon Dekkers: Όταν το «Διαμάντι» άλλαξε το Μουάι Τάι! (VIDEO)

Το ημερολόγιο έγραφε 4 Σεπτεμβρίου του 1969 όταν στην Brenda της Ολλανδίας γεννιόταν ο άνθρωπος που θα δίδασκε στους Ταϊλανδούς ότι το Μουάι Τάι δεν ήταν προσωπική τους υπόθεση… Ο λόγος για τον φοβερό και τρομερό, οκτώ φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Ramon Dekkers. Ο θρύλος του Μουάι Τάι ήταν τόσο καλός που οι ίδιοι οι δημιουργοί της συγκεκριμένης πολεμικής τέχνης του έδωσαν το παρατσούκλι «Διαμάντι»…


O Ramon Dekkers κέρδισε τους πάντες κατά τη διάρκεια της τεράστιας καριέρας του κι έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος που ανακηρύχθηκε καλύτερος μαχητής του Μουάι Τάι μέσα στην Ταϊλάνδη. Πώς όμως ο Ολλανδός «killer» έφτασε σε αυτό το συγκλονιστικό σημείο που έμελλε να αλλάξει το ρου της ιστορίας των αθλητών της «Γηραιάς Ηπείρου» που επιτέλους είδαν μία τεράστια πόρτα να τους ανοίγεται στο χώρο του Μουάι Τάι…

Σε ηλικία 12 ετών ο Dekkers ξεκίνησε να εξασκεί τις πολεμικές τέχνες και συγκεκριμένα το Judo. Δεν του άρεσε όμως… Ήταν εκρηκτικός, σχεδόν… δολοφονικός και γι’ αυτό το λόγο άλλαξε τέχνη κι αφού πραγματοποίησε ένα μικρό πέρασμα από την πυγμαχία πέρα στο Μουάι Τάι, εκεί που μπόρεσε μέσα από το… θεϊκό χάρισμα που είχε μπει στο πάνθεον των απανταχού fighters και να λατρεύεται στην Ολλανδία ως εθνικός ήρωας ακόμη και μέχρι σήμερα!

ΤΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΟΛΑ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ…

Εκτός από την… τρέλα που κουβαλούσε ο ίδιος ο Dekkers, βασικός παράγοντας της αναρρίχησης του στην κορυφή του Μουάι Τάι ήταν η μητέρα του! Η κ. Dekkers ήταν ο άνθρωπος που σε καθημερινή βάση τον πήγαινε και τον έφερνε στη σχολή του, χωρίς έτσι να τον αφήσει να… ξεμυτίσει ούτε μία μέρα… Ο προπονητής του Cor Hemmers, διέκρινε από την αρχή το τεράστιο ταλέντο του «Διαμαντιού» κι έτσι με το… καλημέρα τον είχε δίπλα του, κάθε μέρα προπόνηση. Η τόσο συχνή επαφή με τον προπονητή του, πολύ σύντομα θα άλλαζε τη μεταξύ τους σχέση η οποία έφτασε σε σημείο να γίνει πατρική, καθώς ο Hemmers δεν άργησε να ερωτευτεί την ελκυστική μητέρα του Ramon και αμφότεροι να αποφασίζουν το γάμο τους!.. Στην ουσία ο προπονητής-πατριός του μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε κανέναν αθλητή-πρωταθλητή δίπλα του και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο… πόνταρε όλη του την τέχνη στον Dekkers. Πράγματι η χημεία μεταξύ τους ήταν η ιδανική κι όταν ο νεαρός τότε Ramon έγινε 18 ετών οι δύο τους πρόσθεσαν στην… άδεια τροπαιοθήκη τον πρώτο τους τίτλο, που κατέκτησε το «Διαμάντι» στην Ολλανδία. Από εκεί και έπειτα ξεκίνησε η ιστορία του Dekkers και την εξέλιξη λίγο πολύ τη γνωρίζουμε όλοι.

ΤΟ… ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Στις 18 Μαρτίου του 2001 ο Dekkers αποφάσισε να δώσει τέλος στην τεράστια καριέρα του, παίζοντας μέσα στην Ολλανδία απέναντι στον Marino Deflorin. Ο Ramon κέρδισε τον αντίπαλό του κι έτσι σταμάτησε την ενεργό δράση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όμως το 2005 πήρε μία απόφαση που έμελλε να απογοητεύσει τους θαυμαστές του. Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός συμμετείχε σε αγώνα ΜΜΑ κι έχασε… Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Την αμέσως επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στο K-1 με αντίπαλο τον Joerie Mes. Αν και πάλεψε τραυματισμένος κατάφερε να ρίξει μία φορά τον αντίπαλό του, αλλά ο Mes αποδείχθηκε σκληρό… καρύδι και τον έριξε επίσης στον δεύτερο γύρο. Τελικά, οι κριτές πήραν την απόφαση και κατά συνέπεια… έστειλαν το «Διαμάντι» να… κλείσει την καριέρα του με ήττα. Μάλιστα, ο Ολλανδός σταρ αμέσως μετά την ανακοίνωση πήρε το μικρόφωνο, ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που τον στήριξε κι αμέσως μετά δήλωσε ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά που τον είδαν να αγωνίζεται.

Η ζωή πριν το τέλος…

Ο Dekkers διατηρούσε τη δική του ομάδα στη γενέτειρα του, στην Brenda και… φτιάχνει πρωταθλητές. Ήταν μάλιστα από τους λίγους αθλητές που έχει καταφέρει να διατηρήσει το όνομα του ακλόνητο στην ιστορία. Άλλωστε, είναι βασικό να μπορείς να παραμένεις αγαπητός και σεβάσμιος όταν τα… φώτα μιας λαμπρής καριέρας «κλείνουν».