27/02/2020

Bλαδίμηρος Ναζαρένκο: H νέα σχολή στην Κυψέλη αποτελεί όνειρο ζωής

  • Η επιλογή των πρωταθλητών στον εξοπλισμό μαχητικών αθλημάτων

Νέο ξεκίνημα έκανε από τον Σεπτέμβρη το πετυχημένο δίδυμο των Βλαδίμηρου Ναζαρένκο και Αναστασία Ποντίκα στην Κυψέλη, σε μία περιοχή που υπάρχει σφύζει από νέο κόσμο που θέλει να μάθει ένα μαχητικό άθλημα.


Ο Ναζαρένκο μιλώντας στο Fightsports.gr τόνισε πως αυτή η σχολή ήταν όνειρο ζωής οκτώ χρόνων αφού είναι η γειτονιά του ενώ αναφέρθηκε στις επιλογές που υπάρχουν για να αθληθεί κάποιος στην ομάδα τους. Η σχολή βρίσκεται Κυψέλης 17. Αναλυτικά:

Ανοίξατε έναν νέο χώρα στην Κυψέλη. Πως αποφασίσατε να έρθετε στην συγκεκριμένη περιοχή και ποιος είναι ο στόχος της σχολής σας;

«Η σχολή της Κυψέλης αποτελεί όνειρο πολλών χρόνων ,γύρω στην 8ετία. Η περιοχή είναι σοφά διαλεγμένη καθώς είναι 1’ μακριά από το σπίτι μας και επιτέλους μετά από πολλά χρόνια που το δίδυμο μας pontika-nazarenko team στεγάζεται στη περιοχή που αποτελεί το σπίτι μας/γειτονιά μας, ήταν αναπόφευκτο, καθώς όχι μόνον εμείς αλλά όλη η γειτονιά μας ρωτούσε πότε θα ανοίξουμε κάτι στην περιοχή, καθώς δεν υπάρχει τίποτε εδώ που να παρέχει τα δικά μας αθλήματα, αλλά πόσο μάλλον του δικού μας επιπέδου προπονητικής –management και εκμάθησης.

Θα ήθελα να τονίσω εδώ ότι είμαστε ίσως η μοναδική σχολή Πανελληνίως που όπως πάντα αφουγκραζόμενοι τις απαιτήσεις των καιρών και της παγκοσμιοποίησης που η Κυψέλη αποτελεί το κέντρο αυτής,προνοήσαμε και έχουμε Αγγλόφωνα μαθήματα μαχητικών αθλημάτων για φοιτητές από το εξωτερικό που στεγάζονται στην περιοχή (Erasmus courses)».

 Βλέπουμε το Kickboxing και την πυγμαχία να ανεβαίνουν στην Ελλάδα κάθε χρόνο και περισσότερο. Το εκλαμβάνεται και εσείς αυτό το ενδιαφέρον του κόσμου και γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;

«H αυτοάμυνα έχει μπει γερά στη συνείδηση των ανθρώπων και επιτέλους και των γονιών καθώς η καθημερινότητα αποδεικνύεται όλο και πιο σκληρή μέρα με την ημέρα, αυτό από μόνο του είναι ένας λόγος αλλά δεν είναι ο μοναδικός.

Nα ξέρετε ότι η Αμερική το Hollywood και η προβολή από τα media γενικότερα καθορίζουν κατά πολύ την μόδα και τις ορέξεις του κοινού. Δεν είναι τυχαίο που στη σχολή μόνο για την πυγμαχία έχουμε περί τα 20 άτομα (1/2 μήνα λειτουργίας σχολής), μετά τα δελτία ειδήσεων για τον αγώνα Mayweather-McGregor ή την ζήτηση του κόσμου για MMA τώρα που ο Γ. Κατσινόπουλος είναι στο Nomads και φυσικά πάντα κλασσική αξία ο Μ. Ζαμπίδης που ακόμη μετά από τόσα χρόνια προσφοράς στο άθλημα ,αγωνιστικά, κανείς δεν του έχει πει «ευχαριστώ» που γεμίζει με κόσμο τις σχολές μας όποτε βγαίνει εκείνος και σε κάποιο show και όχι μόνον αγώνα.

Εγώ προσωπικά τον ευχαριστώ ιδιαίτερα γιατί μέχρι και η γιαγιά στις Πρέσπες πάνω, έμαθε το kick boxing από τον Ζαμπίδη».

Είσαστε δίδυμο προπονητικό με την Αναστασία εδώ και πολλά χρόνια. Ποιο είναι το μυστικό για να πορευτεί μία ομάδα σωστά όπως κάνετε εσείς τόσα χρόνια;

«Όταν μεταξύ μας δεν υπάρχει ανταγωνιστικότητα ή ζήλια και οι ρόλοι έχουν καθοριστεί ξεκάθαρα εξ αρχής και κανένας δεν μπερδεύεται στη δουλειά του άλλου,παρά μόνο συμβουλευτικά και εποικοδομητικά και όχι επιβλητικά ,τότε κάθε συνταγή πετυχαίνει αλλά πιο πολύ από όλα πετυχαίνει αν ηθικά οι ψυχές των ανθρώπων ταυτίζονται γι αυτό δεν θα μείνω μόνο στην Ποντίκα και εμένα αλλά και στους συνεργάτες μας Δ. Δημητριάδη και Α. Σακελλάρη που τα τελευταία 2-3 χρόνια πορευόμαστε παντού μαζί …δεν είναι τυχαίο».

Στην νέα σχολή τι μπορούν να διδαχτούν οι ασκούμενοι και γιατί να επιλέξουν εσάς;

«Τα αθλήματα μας είναι τα εξής : Κickboxing (Δημητριάδης & εγώ) Πυγμαχία (Ποντίκα & εγώ) BJJ (Σακελλάρης /rio grappling hellas) MMA (Mαργαριτόπουλος Δ.) FITNESS FIGHT (εγώ ) και ERASMUS COURSES ( Πουμπουρας Κ.)

Ο λόγος για να διαλέξει κάποιος εμάς είναι ένας ; Είμαστε οι καλύτεροι στο είδος μας και βασικά ο καθένας στο άθλημα του. Δεν είμαστε οι… «τα κάνουμε όλα και με κέφι».

Έχουμε εξειδικευμένους συνεργάτες σε εξειδικευμένους ρόλους ο καθένας και προσθέτω επίσης το προσεγμένο κοινωνικό και ακαδημαϊκό μας προφίλ αλλά και την όλη μας προσφορά στο άθλημα με καινοτόμες ιδέες που πολλοί έχουν πολλάκις αντιγράψει».

Σκέφτεσαι να επιστρέψεις στην ενεργό δράση με κάποιον αγώνα πυγμαχίας;

«Αυτό θα σας το κρατήσω για έκπληξη. Κάτι παίζεται πάντως…θα δούμε αν θα μας βγει καθότι ξέρετε πόσο δύσκολος είναι ο συνδυασμός και του επαγγελματία και του αθλητή. Πολύ δύσκολα πετυχαίνει …»

Photo:gfx.gr