26/04/2024

Τεράστια επιτυχία για τα παιδιά του Battle Arena στους αγώνες μαχητικών αθλημάτων

Μια νέα μέθοδος διδασκαλίας, μόνο για παιδιά, έχει καταφέρει να βγάλει μικρούς πρωταθλητές μόνο με 2 φορές την εβδομάδα ενασχόληση. Τα παιδάκια ξεκινάνε από 4 ετών και σαν αφετηρία έχουν την κινέζικη πυγμαχία. Στην ουσία το συγκεκριμένο άθλημα είναι από τα πιο ολοκληρωμένα αφού απαιτεί τον συνδυασμό πυγμαχίας, kickboxing και πάλης!

Τα παιδάκια 4-6 χρονών ξεκινάνε μαθαίνοντας την μηχανική του σώματος τους από μιμήσεις ζώων, ενόργανης, παρκούρ και Kung Fu. Όλα αυτά με συγκεκριμένο ασκησιολόγιο, εμπνευσμένο από την πολυετή πείρα άθλησης του δασκάλου Γιάννη Βοζικάκη.

Μέσω του συγκεκριμένου αθλήματος, οι μικροί μας φίλοι ενισχύουν την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθησή τους και αυξάνουν την φυσική τους κατάσταση περισσότερο από κάθε άλλη δραστηριότητα.

Ο πρώτος αθλητής του Battle Arena στην Αγία Παρασκευή που ασχολήθηκε με το αγωνιστικό κομμάτι, εδώ και 6 χρόνια σημειώνει νίκες την μία μετά την άλλη!

Ο μικρός «Μόγλης» όπως είναι το ψευδώνυμο του Γιώργου Αλευρομάγειρος, κάτω από την μοναδική καθοδήγηση του Γιάννη Βοζικάκη έχει διακριθεί ουκ ολίγες φορές σε semi contact, πυγμαχία, kickboxing και κινέζικη πυγμαχία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Είναι μόλις 12 χρονών και 35 κιλά και δεν φοβάται να τα βάλει ακόμα και με αθλητές που ζυγίζουν και 25 κιλά παραπάνω. Ο αγώνας εννοείται πως δεν έγινε από κάποιο λάθος αλλά από προσωπική επιθυμία του αθλητή προκειμένου να δοκιμάσει τον εαυτό του και σε πολύ πιο δύσκολη κατηγορία!

Δείτε το βίντεο του αγώνα και θα καταλάβετε πως η δύναμη και τα κιλά δεν παίζουν κανένα ρόλο στις πολεμικές τέχνες, αλλά το παν είναι η τεχνική κατάρτιση και μόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε like στην σελίδα του Βattle Αrena για παιδιά