29/03/2024

Τρεις Έλληνες kickboxer στο παγκόσμιο Gala της Μαυριτανίας

Η μαυριτανική πρωτεύουσα Nouakchott θα φιλοξενήσει ένα διεθνές αραβικό gala πυγμαχίας και Kick Boxing, στις 5 Μαΐου, με τη συμμετοχή 14 χωρών και 8 παγκόσμιων πρωταθλητών σε διάφορες κατηγορίες. Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Την εκδήλωση διοργανώνει από κοινού η Διεθνή Ομοσπονδία Αραβικών Χωρών Πυγμαχίας και η Ομοσπονδία Πυγμαχίας της Μαυριτανίας.

Η μαυριτανική κυβέρνηση σε συνεργασία με τις αθλητικές αρχές της Μαυριτανίας ολοκλήρωσαν αρχές του 2018 στην πρωτεύουσα Nouakchott, την κατασκευή της αίθουσας σταδίου  «Hall of the Beijing Boxing» συνολικής επιφάνειας 1000 τετραγωνικών μέτρων, ειδικά  εξοπλισμένη γιαυτό τον σκοπό ώστε να φιλοξενηθεί το τουρνουά.

Η τελετή έναρξης των αγώνων θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις της μαυριτανικής τέχνης, τραγούδια και λαϊκούς χορούς που συμβολίζουν την κληρονομιά της αφρικανικής χώρας.

Σε αυτό το μοναδικό ταξίδι σε μία από τις πιο γοητευτικές χώρες της Δυτικής Αφρικής την Μαυριτανία, με την απέραντη πορτοκαλί έρημο του νότιου Σαχέλ, τους δρόμους των καραβανιών και τις οάσεις της Σαχάρα, θα ταξιδέψουν και θα αγωνιστούν ο Κερκυραίος Γιώργος Μουζακίτης -63,5 κιλά, ο Λαρισαίος Μιχάλης Καραμουσκέτας +95 κιλά και ο Θεσσαλονικιός Μιχάλης Δημητρίου -85 κιλά. Την ελληνική αποστολή θα συνοδεύσουν οι προπονητές Παύλος Καπώνης, Δημήτρης Πουρουτζόγλου και ο μάνατζερ Γιώργος Περγιάλης που έκλεισε μία ακόμη φετινή διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν Έλληνες μαχητές».