23/04/2024

«Το Kickboxing η καλύτερη αυτοάμυνα όχι το BJJ»

Ο πρώην πρωταθλητής του UFC Rampage Jackson, έγραψε στα social media ότι το Kickboxing είναι η καλύτερη μορφή αυτοάμυνας και όχι το BJJ.


«Δεν μ αρέσει που το λέω, αλλά το BJJ δεν δουλεύει πάντα σε μια μάχη στον δρόμο. Δεν είναι κακό να ξέρεις αλλά είναι η αλήθεια. Στον δρόμο μπορεί να σε δαγκώσει, ή να σε πατήσει κάποιος την ώρα που πας για το armbar ή τον πνιγμό. Το Kickboxing είναι η καλύτερη μορφή αυτοάμυνας σε μια μάχη στο δρόμο» έγραψε στο instagram.

Έχει ένα δίκιο , με την έννοια ότι αν οι επιτιθέμενοι είναι πολλοί συνήθως δεν θα είναι καλή η ιδέα να αρχίσεις να παλεύεις με κάποιον από αυτούς.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και αυτοί που λένε ότι οι πιο πολλές μάχες στον δρόμο, αργά η γρήγορα καταλήγουν στο έδαφος και εκεί, είτε είναι ένας είτε είναι 10, καλύτερα να ξέρεις Grappling παρά να μην ξέρεις.

Βέβαια όπως έχουν γράψει πολλές φορές, του φευγάτου η μάνα ποτέ δεν έκλαψε. Η πρώτη και δεύτερη επιλογή είναι να αποφύγουμε την μάχη με όποιον τρόπο μπορούμε και η αυτοάμυνα έρχεται μόνο όταν δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Σε αυτή τη φάση ίσως θα ήταν καλή η εκπαίδευση στο ΜΜΑ ώστε κάποιος να έχει ένα βασικό skill όπου πάει η μάχη, δεν χρειάζεται να είναι.. Petrosyan ή Demian Maia.

Εσείς τι λέτε, ποια είναι η καλύτερη αυτοάμυνα; (μετά το…τρέξιμο εννοείται)