26/04/2024

Το παιχνίδι της δεκαετίας στο BEST FIGHTER +Δέος για Μπερδέση

Στοφορίδης – Γιούρι έκαναν το παιχνίδι της δεκαετίας (άντε της 5ετίας για να μην μας πουν υπερβολικούς) στο BEST FIGHTER 2014, μια εκπληκτική μάχη που σπάνια, αν όχι ποτέ, βλέπουμε στα ελληνικά ρινγκ με απίστευτες διακυμάνσεις και δύο Μαχητές που τα δώσαν όλα. Ο Στοφορίδης ξεκίνησε καλύτερα και πήρε έυκολα ένα νοκ ντάουν με τον Γιούρι να επιμένει σε συνεχόμενα high kicks που μπορεί μεν να τα μπλόκαρε ο Καβαλιώτης μαχητής αλλά σύντομα κοκκίνισαν όλη την αριστερή πλευρά του. Και ενώ ο Στοφορίδης είχε το πάνω χέρι ήρθε η πρώτη προειδοποιητική βολή του Γιούρι που έβγαλε μια ωραία κόντρα, ζάλισε φανερά τον Στόφο αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τελικά ούτε το νοκ ντάουν.

Στον δεύτερο γύρο πάλι ο Στοφορίδης είχε το πάνω χέρι καθαρά, πάλι ο Γιούρι επέμενε στα high kicks και πάλι λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη ο Γιούρι έβγαλε άλλη μια κόντρα με τα χέρια, πιο καθαρή αυτή την φορά και ξάπλωσε φαρδύ πλατύ τον Στόφο στο καναβάτσο και ενώ όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο το ίδιο έκανε και ο Γιάννης Στοφορίδης με τον γύρο λήγει λίγο μετά.

Στον τρίτο γύρο ο Γιούρι μπήκε πολύ δυνατά για να εκμεταλλευτεί την συνεχιζόμενη ζαλάδα του Στόφο και ενώ φαινόταν να είναι ο πιο επικίνδυνο, μια απίστευτη κόντρα του Στοφορίδη, καρμπόν αλλά ανάποδα με την δική του στον προηγούμενο γύρο, τον ξάπλωσε στο έδαφος και ο διαιτητής μέτρησε μέχρι το 10… Όλο το γήπεδο στο πόδι, σοκ και δέος!

Σοκ και δέος όμως μας πρόσφερε απλόχερα και ο Τάσος Μπερδέσης που ήταν καταιγιστικός ενάντια στον Έντι Παλτατζή κερδίζοντας ένα νοκ ντάουν και ένα ΚΟ στον πρώτο γύρο, ίσως χωρίς να δεχτεί ούτε μισό χτύπημα. Δεν ξέρουμε αν ήταν εξαρχής ο σκοπός του αυτός αλλά ο πατρινός μαχητής έκανε επίδειξη δύναμης και δεν νομίζω να άφησε περιθώρια αμφισβήτησης από κανέναν εγχώριο πυγμάχο… Τρομερός.

Πολύ καλό ήταν και το ματς των Χύσεν και Εξακουστίδη που απέδειξαν ότι είναι οι καλύτεροι κάτω από 63 κιλά στην Ελλάδα με τον δεύτερο να παίρνει και την νίκη που τον διατηρεί στην κορυφή. Εξαιρετικοί και οι δύο όμως, ίσως το ματς με τα περισσότερα χτυπήματα σε αριθμό σε όλο το event.

Από εκεί και πέρα να ξεχωρίσουμε την νίκη έκπληξη του Γιώργου Γκροπάι στην 4δα απέναντι στον Νίκο Γκίκα μια απόφαση όμως που ανάγκασε τον Γιάννη Θεοφάνους να αποσύρει όλη την ομάδα διαμαρτυρόμενος για την χρήση συγκεκριμένων κριτών και έτσι δεν είδαμε ούτε το Μανώλας – Μπέλλος που ακολουθούσε.

Φυσικά να μην ξεχάσουμε και την κίνηση του Αλέξη Σύρου να μην δεχτεί τον έξτρα γύρο που έδωσαν οι κριτές και να δηλώσει μόνος του ότι ο Διονύσης Γκίκας είναι ο πραγματικός νικητής αποχωρώντας από το ρινγκ.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα εδώ