26/04/2024

Το πάλεψε στην Κύπρο ο Προβιάς

Ο αθλητής του Coriolanos αγωνίστηκε το Σάββατο στην Κύπρο απέναντι στον Kristaps Zile, γνωρίζοντας την ήττα. Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:


«Ο Νίκος προβιάς αντιμετώπισε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου τον Λετονό Kristaps Zile στη Λευκωσία, στα πλαίσια των διεθνών αγώνων King Of War. Παρότι ξεκίνησε πολύ δυναμικά και ψυχωμένα κερδίζοντας ομόφωνα τον πρώτο γύρο, ένα γόνατο του αντιπάλου στα μέσα του δεύτερου γύρου έφερε τα άνω κάτω, αποσυντονίζοντάς τον, με συνέπεια να δεχτεί ένα μεγάλο σερί χτυπημάτων.

Παρόλα αυτά δεν έπεσε, ούτε καν μετρήθηκε (παρότι θα έπρεπε) και επανήλθε να διεκδικήσει τη νίκη στον τρίτο και τελευταίο γύρο, εκεί όπου ο αντίπαλός του επέλεξε αντί της μάχης το συνεχές αγκάλιασμα.

Κρατάμε την προσπάθειά του και δεν χρειάζεται καμία δικαιολογία, ούτε το ότι ο Zile ζυγίστηκε 4 κιλά πάνω από τα συμφωνηθέντα, ούτε ότι ο Νίκος αγωνίστηκε με ράμματα στο ένα μάτι. Βάζουμε στις αποσκευές μας την εμπειρία από ένα τέτοιο αγώνα.

Πληροφοριακά, ο Kristaps Zile έχει τριπλάσιο αριθμό αγώνων από τον Προβιά (έχει αναρτημένα videos με γυμνά καλάμια, πολλά χρόνια πριν ο Νίκος ξεκινήσει καν το Kick Boxing) και ανάμεσα στις συμμετοχές του συγκαταλέγεται και το Glory. Όσο για τη σωματοδομή του, ασχολίαστη…

Τέτοιες ήττες είναι όχι μόνο καλοδεχούμενες, αλλά και αναγκαίες. Αναμένουμε το video από τους διοργανωτές (ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Louison Loizou για τη φιλοξενία και την άρτια διοργάνωση) για να το αναρτήσουμε.

Συνεχίζουμε δυναμικά (στις 16 Μαρτίου ένας ακόμα πολύ έμπειρος αντίπαλος θα σταθεί απέναντί στο Νίκο Προβιά στο Open Championship) και η ρεβάνς με τον Zile θα γίνει όταν και όπως πρέπει.»