19/04/2024

Τα.. πάνω και τα κάτω του «The Battle 5»

Τα 5 event έφτασε αισίως το «The Battle» το περασμένο Σάββατο στο ΔΑΚ Γλυφάδας με ένα ακόμη δυνατό event. Πάμε να αναλύσουμε τα… πάνω και τα κάτω που είδαμε στο γήπεδο σε μία στήλη που ξεκινάμε να εφαρμόσουμε μετά από κάθε διοργάνωση.

ΤΑ ΠΑΝΩ +

O νέος ανθεκτικός Χατζηχρόνογλου

Ποτέ δεν αμφισβήτησε κανείς την τεχνική και τις ικανότητες του Αλέξανδρου στο Kick Boxing αλλά αν υπήρχε ένα στοιχείο που το θεωρούσαν κάποιοι ως  πιθανή αχίλλειο πτέρνα, ήταν η αντοχή του στην «τιμωρία», στο ξύλο δηλαδή.  Στη Σαββατιάτικη μάχη του με τον πολύ σκληρό  William Diender ήταν επιθετικός, δυνατός και κυρίως ανθεκτικός, ιδιαίτερα στα σημεία που ο Ολλανδός έκανε τις εκρήξεις τους, ακόμη και στον 3ο γύρο που η κούραση θα ήταν σημαντική.

Δεν ξέρω αν η προπόνηση ανάμεσα στους killers του Mikes Gym βοήθησε ή αν απλά είχαμε λάθος εντύπωση τόσο καιρό, το σίγουρο είναι ότι ο Χατζηχρόνογλου είχε μία πολύ καλή απόδοση στο The Battle 5.

Το πυγμαχικό δίδυμο των Ξερικού και Ουζούνη

Μία ακόμη από τις μάχες που ξεχώρισαν ήταν αυτή ανάμεσα στον Δημήτρη Ξερικό και τον Νεκτάριο Ουζούνη. Δύο μαχητές που είχαν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις ήδη από το σοβαρό, μετρημένο και ειλικρινές Face Off τους στο Fightsports.gr

Ο Ουζούνης ξεκίνησε λίγο πιο δυνατά όμως ο Ξερικός ανέβασε την απόδοσή του, βρήκε τα χτυπήματα του και πήρε άξια τη νίκη σε μία μάχη που είχε δράση και ένταση από την αρχή μέχρι το τέλος!

Οι ΜΜΑ που τα είχαν όλα

Αν και δεν είμαι πλήρως αντικειμενικός, οι δύο ΜΜΑ μάχες του The Battle 5 ήταν εξαιρετικές. Στο part 1, Νικολακόπουλος και Παλαιολόγος έπαιξαν με πολύ τεχνική, ιδιαίτερα στο έδαφος με τον πρώτο να έχει τον πάνω χέρι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια. Αν και δεν είδαμε πολλούς από τους, πρωτοεμφανιζόμενους στην Ελλάδα, αγκώνες στο έδαφος, είδαμε τον Νικολακόπουλο να ψάχνει από την αρχή να περάσει την πολύ ενεργητική guard του Παλαιολόγου και να τα καταφέρνει στον 2ο γύρο, βρίσκοντας το armbar πολύ όμορφα για να τελειώσει το ματς.

Πιο σύντομη αλλά και πιο εκρηκτική η μάχη του part2 ανάμεσα στον Zurabe και τον Παλαιολόγο με τον πρώτο να αποδεικνύει ότι σωστά τον αποκαλούν «Τυφώνα» . Μετά από μία εξαιρετική γκιλοτίνα που στο τσακ δεν τελείωσε τη μάχη, βρήκε τον Στρουμπούλη με ένα τρομαχτικό αριστερό χέρι την ώρα που αυτός έκανε μπάσιμο και τον έβγαλε εντυπωσιακά νοκ άουτ.

ΤΑ ΚΑΤΩ –

Οι γυναίκες της πυγμαχίας

Απογοήτευσαν οι δύο πυγμαχικές μάχες γυναικών στο πρόγραμμα του Battle 5. Όταν έχεις δύο από τις πιο καταξιωμένες πυγμάχους στην Ελλάδα στο πρόγραμμα περιμένεις να δεις περισσότερη τεχνική και γενικά καλύτερα ματς από αυτά που είδαμε. Η επιθετικότητα δεν τους έλειψε αλλά περιμέναμε περισσότερα από Παλαιολόγου και Σεμερτζόγλου!

Η.. επίδειξη μόδας στο διάλειμμα

Αν και κατανοούμε ότι όλη η προσέγγιση του The Battle είναι διαφορετική, συνεχίζουμε να μην τρελαινόμαστε για οτιδήποτε διακόπτει τις μάχες και δεν έχει σχέση με τον μαχητικό χώρο. Η παράσταση της Stellas G και η πασαρέλα, μας έβγαλαν λίγο εκτός ρυθμού πάνω που ζεσταινόμασταν!  Βέβαια όλα είναι θέμα προσωπικών προτιμήσεων.

ΤΑ ΟΥΔΕΤΕΡΑ

Η Μαριάννα Καλλέργη επέστρεψε στην δράση μετά από καιρό και ενώ ήταν καλύτερη από τις υπόλοιπες γυναίκες τις βραδιάς, σίγουρα μπορεί να είναι ακόμη καλύτερη! Περιμένουμε να την δούμε και στην Καβάλα!

To ότι ο … Tiger Norddine είναι Killer ήταν ήδη γνωστό και το απέδειξε και στο Battle ενάντια στον μαχητικό Ταμπακάκη! O μαχητής του Μάλλιου είναι για μεγάλα πράγματα!

 

Χρήστος Μπάρδας