26/04/2024

Σωκράτης Καραϊτης: Να κερδίσει το Kickboxing

Γράφει ο Κίμωνας Οζζ.

Άνθρωπος μίας άλλης φιλοσοφίας, πιο ρομαντικής, είναι ο Σωκράτης Καραϊτης που τόνισε στο Fightsports. gr πως θέλει, να κερδίσει το άθλημα στο « The Battle», ενώ αναφέρθηκε και στους δύο αθλητές του, Στέλιο Παπαδόπουλο και Γιάννη Σοφοκλέους.

Αρχικά μας μίλησε για την διοργάνωση που φιλοξενείται στην Καβάλα:

«Είναι πολύ σημαντικό που μία τέτοια διοργάνωση θα γίνει στην πόλη μας. Είναι ένας χώρος που αποτελεί τουριστικό θέρετρο με πολύ κόσμο. Θα βρεθούν οι οικογένειες της Καβάλας που έχουν μεγαλώσει με το Kickboxing, που είναι σαν πόλη, η μητέρα του αθλήματος».

Στη συνέχεια ο έμπειρος προπονητής μίλησε για τον ταλαντούχο Στέλιο Παπαδόπουλο:

«Είναι ένα αυθεντικό ταλέντο. Γενικότερα θεωρούσα πως ένα ταλέντο συνήθως υστερεί σε εργατικότητα. Αυτό δεν συμβαίνει με τον Στέλιο. Έχει την καψούρα και επίσης είναι φτωχόπαιδο. Αυτό τον κάνει να αντιμετωπίζει διαφορετικά τα πράγματα. Ο αντίπαλος του είναι επίσης ένας καλός αθλητής με ανεπτυγμένες τις αισθήσεις πάνω στο παιχνίδι του. Έχει ένστικτο, δύναμη, εμπειρία. Εμένα με νοιάζει είτε κερδίσει το παιδί μου, είτε κερδίσει το παιδί του Γιάννη Θεοφάνους, να κερδίσει ένα “καλό παιδί” και φυσικά το άθλημα».

Τέλος ο Καραϊτης αναφέρθηκε στον Γιάννη Σοφοκλέους και στο come back που αναμένεται να κάνει:

« Ο Σοφοκλέους ρισκάρει πολλά σε αυτό το ματς. Δεν είναι το ίδιο με τον Στέλιο. Πρέπει να είναι ο αθλητής που θυμόμαστε. Επιβάλλεται να είναι ποιοτικός. Στα τελευταία δύο ματς δεν ήταν αυτός που έπρεπε. Για μένα έπρεπε να παίζει ανά δίμηνο αγώνες. Τώρα πιστεύω ότι καλύψαμε το χαμένο έδαφος. Θεωρώ πως τον καλό Σοφοκλέους, δεν θα μπορούσε να τον κοντράρει κανείς. Τον Χατζηχρόνογλου τον θεωρώ έναν αξιοπρεπή αντίπαλο, το έδειξε και στον αγώνα με τον Diender. Έδειξε επίπεδο. Ο Γιάννης όμως αν είναι καλά δεν παίζεται από κανέναν. Άλλωστε το ψευδώνυμο του, psycho, δεν είναι τυχαίο. Καμιά φορά είναι παρορμητικός. Δείτε το βίντεο των πανηγυρισμών του πριν από δύο χρόνια στο Παρίσι. Δεν το έκανε άνευ λόγου. Είναι το καλύτερο παιδί, αλλά κάποιες φορές ένας αθλητής είναι πιεσμένος, έχει πολλά στο κεφάλι του και ο κόσμος μπορεί να μην το καταλαβαίνει».